Siniaková postoupila do prvního letošního semifinále ve dvouhře na turnaji WTA.

Siniaková postoupila do prvního letošního semifinále ve dvouhře na turnaji WTA.

Olympijská šampionka ve smíšené čtyřhře z Paříže Siniaková v generálce na grandslamové US Open vyhrála třetí třísetový zápas za sebou.

V duelu s domácí Stearnsovou po hladce ztracené první sadě prohrávala ve druhém setu 0:3, ale pak utkání otočila. Šesti hrami v řadě získala druhou sadu a ve třetím setu třikrát sebrala soupeřce podání, zatímco o vlastní servis přišla jen dvakrát.

Ve dvouhře se na elitním okruhu WTA Tour dostala nejdál od loňského října, kdy vyhrála turnaj v čínském Nan-čchangu. Letos získala turnajový titul na antukovém podniku nižší kategorie WTA 125 ve španělské Lleidě.

S Brazilkou Haddadovou Maiaovou se devítinásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře Siniaková utkala dvakrát, mají vyrovnanou bilanci 1:1.

Tenisový turnaj žen v Clevelandu (tvrdý povrch, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále: Siniaková (3-ČR) – Stearnsová (6-USA) 1:6, 6:3, 6:4.

Výhra nad Stearnsovou znamená pro Siniakovou první letošní postup do semifinále na turnaji WTA. Její výkon ukazuje, že je v dobré formě a připravená bojovat o další úspěchy.

Na turnaji v Clevelandu se Siniaková ukázala jako silná soupeřka, která dokáže otočit zápas ve svůj prospěch i po ztrátě první sady. Její bojovnost a odhodlání ji dovedly k vítězství a postupu do další fáze turnaje.

Je zajímavé sledovat, jak se Siniaková postupně zlepšuje a dosahuje úspěchů na různých turnajích. Její výkony jsou inspirací pro mladé tenistky a fanoušky tenisu po celém světě.

Gratulujeme Siniakové k úspěchu a přejeme jí hodně štěstí ve zbývajících zápasech na turnaji v Clevelandu i na nadcházejících turnajích!