Sabalenková přiznala, že hrát po smrti bývalého přítele byla chyba, která ji smetla

Sabalenková přiznala, že hrát po smrti bývalého přítele byla chyba, která ji smetla

Ta zpráva v březnu obletěla svět. V Miami zemřel přítel Sabalenkové a bývalý hokejista Konstantin Kolcov. Tou dobou se právě na Floridě chystala k druhému kolu „pátého grandslamu“ sezony.

V reakci se zmohla jen na krátké vyjádření na Instagramu, kde oznámila, že s Kolcovem v době jeho smrti už netvořili pár.

Ale ve startu na turnaji ji to nezastavilo. Oblékla černé oblečení a vyrazila na kurt, kde porazila svou blízkou tenisovou kamarádku Španělku Paulu Badosaovou. V dalším utkání ale padla s Anhelinou Kalininovou.

„Když se ohlédnu zpátky, dnes bych se rozhodla jinak. Mnohem lepší by bylo ustoupit, udělat reset, odpočinout si, ale udělala jsem to jinak a zaplatila za to,“ citoval běloruskou hráčku britský deník The Guardian.

Pro Sabalenkovou to v posledních letech nebyla jediná tragédie, během tenisové kariéry už se vyrovnávala se ztrátou otce, který jí zemřel před pěti lety.

„A tehdy mi v té těžké ztrátě tenis pomohl. Proto jsem po té zprávě o Konstantinově smrti šla dál. Hrála, dělala všechno, co mám, abych oddělila osobní život od kariéry,“ vysvětlila.

Od té doby ale nevyhrála jediný titul. V Madridu i Římě se sice dostala do finále, ale Polka Iga Šwiateková ji v obou případech přehrála. A pak přišly zdravotní trable. Z Wimbledonu i olympijských her se musela kvůli bolavému ramenu odhlásit.

„A stalo se to právě proto, že jsem si neudělala tu pauzu. Bylo to pro mě všechno hrozně emotivní, stresující a zničilo to mé duševní i fyzické zdraví,“ uvedla.

Když si udělala volné léto a nechala tělo zregenerovat, pocítila úlevu. Najednou do sebe všechno zaklaplo a ona se mohla pořádně připravit na betonovou sezonu.

„Úplně jsem pocítila, jak moc jsem potřebovala vypnout a zase načerpat energii. Moc mě mrzelo, že jsem přišla o Wimbledon, ale občas prostě musíte udělat krok zpátky, abyste mohli zase kupředu,“ řekla současná světová dvojka.

Svá slova potvrdila titulem v Cincinnati, kde se naladila na poslední grandslam sezony a hlavně ve dvou setech smetla největší rivalku na okruhu Polku Šwiatekovou. 

„Že jsem favoritkou US Open? Já si myslím, že je super pro ženský, že bude v New Yorku hned několik velkých jmen hráček, které to můžou vyhrát, a jsem moc ráda, že jsem mezi nimi,“ dodala před pondělním začátkem turnaje.

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková nedávno prožila tragickou událost, když zemřel její bývalý přítel a hokejista Konstantin Kolcov. Tato zpráva otřásla celým tenisovým světem, ale Sabalenková se rozhodla pokračovat v turnaji v Miami, i když se s Kolcovem již nestýkala.

Přestože se Sabalenková snažila soustředit na tenis, přiznala později, že hrát po smrti bývalého přítele byla chyba. Přestože porazila svou soupeřku Paula Badosaovou, ve druhém kole turnaje podlehla Anhelině Kalininové. Sabalenková uvedla, že by se dnes rozhodla jinak a udělala pauzu, aby se mohla lépe vyrovnat s touto tragickou událostí.

Během své kariéry Sabalenková čelila i jiným těžkostem, jako ztráta otce před pěti lety. Tenis jí tehdy pomohl se ztrátou lépe vyrovnat, ale po smrti Kolcova se musela znovu vyrovnat s emocemi a stresujícími situacemi. To se projevilo i na její výkonnosti na kurtu, kdy musela odstoupit z několika turnajů kvůli zdravotním problémům.

Sabalenková si nakonec udělala volné léto a nechala své tělo zregenerovat. Tato pauza jí pomohla znovu nabrat energii a připravit se na betonovou sezónu. Její rozhodnutí se ukázalo jako správné, když nedávno vyhrála turnaj v Cincinnati a porazila největší konkurentku Polku Igu Šwiatekovou ve dvou setech.

Před začátkem US Open Sabalenková potvrdila svou formu a optimismus ohledně turnaje. I přes těžkosti, které zažila v poslední době, se cítí silná a připravená bojovat o další grandslamový titul. Její příběh ukazuje, jak důležité je umět udělat krok zpět a najít si čas na regeneraci a péči o sebe, i v náročném profesionálním prostředí.