Adamczyková, šampionka, očekává potomka a plánuje návrat na svahy.

Adamczyková, šampionka, očekává potomka a plánuje návrat na svahy.

„Chtěla jsem se s váma podělit o novinky a to, že na nějakou dobru přerušuju kariéru. Důvod je jednoduchý, my totiž čekáme rodinu,“ uvedla rodačka z Vrchlabí, jež se provdala za Adamczyka v září 2022 po čtyřletém vztahu.

Úspěšná snowboardistka, za svobodna Samková, je v posledních letech s Ester Ledeckou největší českou hvězdou zimních sportů.

Domácí anketu Král bílé stopy vyhrála čtyřikrát, naposledy loni. Do poslední sezony naskočila později, protože se účastnila televizní taneční soutěže StarDance. Své umění na parketu prokazoval i její manžel.

Původně měla Adamczyková během příští zimy mimo jiné obhajovat ve Svatém Mořici světové zlato, ale očekávání bude mít jiná než sportovní.

„Příští sezonu mě na závodech neuvidíte, ale do budoucna to nechávám otevřené a těším se na to všechno, co mě čeká a co přijde,“ dodala snowboardcrossařka, jež se úspěšně na svahy vrátila po zlomeninách obou nohou nad kotníky z prosince 2021.

V neděli v Českých Budějovicích Adamczyková slavnostně zahájila Olympiádu dětí a mládeže.

Šampionka Adamczyková čeká potomka a oznámila, že se na chvíli stahuje ze světových závodů. Tato úspěšná snowboardistka, která je známá svými úspěchy v domácí anketě Král bílé stopy a účastí v televizní taneční soutěži StarDance, se rozhodla věnovat čas své rodině.

Adamczyková, dříve známá jako Samková, je jednou z největších českých hvězd zimních sportů vedle Ester Ledecké. S manželem Adamczykem se rozhodli založit rodinu a těší se na přírůstek do svého života.

I když se Adamczyková letos nezúčastní závodů, nezavírá dveře své sportovní kariéře. Po zotavení se z nedávných zlomenin obou nohou nad kotníky se plánuje vrátit na svahy a pokračovat ve svém snowboardovém umění.

V neděli v Českých Budějovicích Adamczyková slavnostně zahájila Olympiádu dětí a mládeže, což ukazuje, že i mimo závody se aktivně zapojuje do podpory sportu a mladých talentů.

Takže ačkoli se momentálně neobjeví na závodech, fanoušci mohou být nadšení z nového životního kroku této šampionky a těšit se na její návrat na svahy v budoucnu.