Adamczyková se opět věnuje snowboardování díky pomoci soutěže StarDance.

Adamczyková se opět věnuje snowboardování díky pomoci soutěže StarDance.

Olympijská šampionka ze Soči, Eva Samková, se připravuje na novou sezónu snowboardcrossu. Za necelý týden zamíří s reprezentačním týmem na soustředění do rakouského Montafonu, kde bude trénovat v trati. Samková plánuje také naskočit do Světového poháru, který se koná 25. a 26. ledna ve Svatém Mořici.

Samková se letos rozhodla vynechat tradiční předsezonní přípravu na sněhu a soustředění v Austrálii. Místo toho se věnovala tanečním tréninkům a účinkování v soutěži StarDance. Po skončení soutěže si dala krátkou pauzu a poté začala pracovat na kondici. V průběhu Vánoc se vrátila na snowboard a jezdila v Krkonoších po sjezdovce. Samková si užívá návrat ke snowboardcrossu a rychle se do něj opět dostává.

Plánuje také návrat do Krkonoš na pár dní, aby si zajezdila a rozjela se na soustředění v Montafonu. Poté se přesune na Světový pohár do Mořice. Samková doufá, že si v průběhu sezóny zlepší techniku a dosáhne dobrých výsledků. Globální vrchol sezóny sice letos není, ale Samková se nebojí a chce se hlavně rozjezdit a zapracovat na technice.

Do konce sezóny zbývá šest závodů Světového poháru a Samková doufá, že se jí podaří dosáhnout dobrých výsledků. Přestože vrchol sezóny letos není, Samková je spokojená s tím, že má možnost závodit a užívat si snowboardcrossu.