Aktivista přerušil duel, Muchová padla a Gauffová postoupila do finále.

Aktivista přerušil duel, Muchová padla a Gauffová postoupila do finále.

Ve čtvrtfinále tenisového turnaje US Open došlo k dramatickému souboji mezi Američankou Coco Gauffovou a Češkou Karolínou Muchovou. Gauffová začala zápas výborně a rychle se dostala do vedení 5:1. Muchová se však nevzdala a dokázala dvakrát prolomit soupeřčin servis, snížit na 4:5 a vyrovnat hru. V desáté hře však Muchová nezvládla vlastní podání a Gauffová si po 43 minutách získala první set.

Ve druhém setu se Muchová vrátila do hry a dokázala zlepšit svůj výkon. Zápas byl však přerušen kvůli protestu ekologických aktivistů v hledišti. Po přibližně padesáti minutách se hráčky vrátily na kurt a Muchová pokračovala ve zlepšeném výkonu. Gauffová však dokázala získat osmou hru a při vlastním podání měla první mečbol. Muchová ho odvrátila a vyžádala si pokračování.

Rozhodující momenty přišly ve dvanácté hře, kdy Muchová čelila tlaku Gauffové za stavu 5:6. Česká tenistka dokázala odvrátit čtyři mečboly, ale pátým v gamu a šestým celkově poslala míček do autu a Gauffová si po necelých dvou hodinách hry zajistila vítězství.

Gauffová se také může pochlubit jedenáctým vítězstvím za sebou a sedmnácti vítězstvími z posledních osmnácti zápasů.

Ve finále US Open se Gauffová utká s Madison Keysovou nebo Arynou Sabalenkovou. Poslední českou finalistkou na tomto turnaji zůstává Karolína Plíšková, která bojovala o titul v roce 2016. Muchová si však postupem do semifinále vylepšila své osobní maximum na tomto turnaji.