Alcaraz nedokázal využít mečbol a Djokovič se nakonec radoval v Cincinnati.

Alcaraz nedokázal využít mečbol a Djokovič se nakonec radoval v Cincinnati.

Novak Djokovic se stal historicky třetím hráčem s nejvíce trofejemi na okruhu ATP poté, co získal svou 95. trofej. Dosud se o třetí místo dělil s Ivanem Lendlem, ale nyní se osamostatnil. Pouze Jimmy Connors (109) a Roger Federer (103) mají více titulů než Djokovic. Na turnajích kategorie Masters si vylepšil svou rekordní bilanci o 39 triumfů.

Ve finále Cincinnati Masters Djokovic prohrál úvodní set a ve druhém setu měl jeho soupeř Carlos Alcaraz mečbol při stavu 5:6. Nicméně Djokovic dokázal tento mečbol odvrátit a vyhrál tie-break 9:7. Ve třetím setu Djokovic sám v devátém a desátém gamu nevyužil čtyři mečboly, ale ve druhém tie-breaku proměnil pátou šanci při stavu 6:4.

Djokovic popsal tento zápas jako jeden z nejtěžších zápasů, které v životě odehrál. Byly tu úžasné výměny, mizerné gamy, problémy s vedrem a návraty. Pro oba hráče to bylo nahoru a dolů od začátku do konce.

Toto byl jejich čtvrtý vzájemný zápas za poslední dva měsíce a Djokovic vyhrál již podruhé. Po hladké výhře Djokovice v semifinále Roland Garros mu Alcaraz oplatil porážku v dramatickém pětisetovém finále Wimbledonu. Celková bilance jejich vzájemných zápasů je nyní 2:2.

Djokovic se nyní připravuje na US Open, kde bude obhajovat loňský titul. Je světovou jedničkou a přestože vloni v New Yorku chyběl, ztrácí na prvního hráče žebříčku pouze 20 bodů. Má tedy velkou šanci vrátit se na tenisový trůn.

Kromě toho se také konaly další tenisové turnaje. V ženském turnaji v Clevelandu Alexandra Alexandrovová porazila Patricii Tigovou ve dvou setech. V mužském turnaji ve Winston-Salemu J.M. Cerúndolo porazil Safiullina, Michelsen porazil Varillase, Galán porazil Albota a Nakashima porazil Kublera.