Alcaraz postupuje do finále Wimbledonu po vítězství nad Medveděvem a čeká na Djokoviče.

Alcaraz postupuje do finále Wimbledonu po vítězství nad Medveděvem a čeká na Djokoviče.

O titul se třetí nasazený hráč utká s vítězem druhého duelu mezi světovou dvojkou Novakem Djokovičem ze Srbska a Italem Lorenzem Musettim.

Jednadvacetiletý Alcaraz porazil Medveděva v sedmém vzájemném souboji potřetí za sebou a popáté celkově. Také před rokem ruského soupeře zastavil v semifinále, načež uspěl i v utkání o titul s Djokovičem.

Ve finále grandslamu je počtvrté v kariéře a všechna předchozí předloni na US Open, vloni v Londýně i letos v červnu na Roland Garros proměnil v titul.

Tenisový grandslam Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 50 milionů liber):

Muži:

Dvouhra – semifinále:

Alcaraz (3-Šp.) – Medveděv (5-Rus.) 6:7 (1:7), 6:3, 6:4, 6:4.

Španělský tenista Carlos Alcaraz se opět dostal do finále Wimbledonu poté, co porazil ruského soupeře Daniila Medveděva ve čtyřech setech. Alcaraz se tak připravil o šanci na titul světové dvojky a čeká ho souboj s vítězem druhého semifinále mezi Novakem Djokovičem a Lorenzem Musettim.

Jednadvacetiletý Alcaraz porazil Medveděva popáté v jejich sedmém vzájemném střetnutí a potřetí za sebou. Před rokem zastavil ruského soupeře také v semifinále a nyní má šanci na další grandslamový titul.

Tento rok se Alcaraz dostal do finále grandslamu již potřetí v kariéře a všechny předchozí finále na US Open, v Londýně a na Roland Garros proměnil ve vítězství.

Wimbledon je prestižní tenisový turnaj konaný na trávě v Londýně s celkovou dotací 50 milionů liber. Alcaraz se tak dostal do finále po skvělých výkonech a bude bojovat o další titul ve své kariéře.