Alcaraz ukončuje svou účast v Austrálii po prohře s Zverevem, Medveděv zvládl další napínavý zápas

Alcaraz ukončuje svou účast v Austrálii po prohře s Zverevem, Medveděv zvládl další napínavý zápas

Čínská tenistka Čeng Čchin-wen si zajistila premiérovou účast v grandslamovém semifinále ženské dvouhry na Australian Open. Ve čtvrtfinále otočila zápas s ruskou hráčkou Annou Kalinskou a vyhrála 6:7, 6:3 a 6:1. V boji o finále se utká s ukrajinskou tenistkou Dajanou Jastremskou.

Ve druhém čtvrtfinále mužské dvouhry se střetli Němec Alexander Zverev a Španěl Carlos Alcaraz. Zverev jasně dominoval nad šest let mladším soupeřem a zdálo se, že zápas ukončí ve třech setech. Ve třetí sadě vedl již 4:1 a 5:2, ale nedokázal duel uzavřít. Alcaraz vyhrál tie-break a vynutil si pokračování. Nakonec však čtvrtou sadu získal Zverev a po třech hodinách a osmi minutách proměnil první mečbol.

Další čtvrtfinálový zápas mužské dvouhry sehráli Rus Daniil Medveděv a Polák Hubert Hurkacz. Medveděv potřeboval na postup čtyři hodiny. První set získal až v tie-breaku, do druhého vstoupil ztrátou servisu a Hurkacz srovnal. Třetí set opět patřil Medveděvovi, který pak ve čtvrté vedl 4:2, ale Hurkacz skóre otočil a vynutil si rozhodující set. V něm byla hra vyrovnaná až do stavu 3:3, kdy Medveděv sebral devátému hráči světa podání a vykročil za postupem.

Čtvrtfinále ženské dvouhry se odehrálo mezi Ukrajinkou Dajanou Jastremskou a Češkou Lindou Noskovou. Jastremská zvítězila 6:3 a 6:4 a postoupila do semifinále.

V čtyřhře žen se střetly páry Siniaková/Hunterová a Krejčíková/Siegemundová. V dramatickém zápase zvítězily Siniaková a Hunterová 4:6, 7:5 a 6:4.

V juniorské kategorii se česká hráčka Valdmannová střetla s japonskou Koikeovou. Koikeová zvítězila 6:3 a 6:2. V juniorské čtyřhře se pak Koikeová a Saitová utkaly s Nijkampovou a Valdmannovou. Japonsko-český pár zvítězil 7:5 a 6:1.

V juniorské čtyřhře chlapců se střetli páry Brunclík/Frydrych a Dedura-Palomero/Schönhaus. Česko-britský pár zvítězil 6:2 a 6:2. V dalším zápase se Cina a Sakamoto utkali s Budkov Kjaerem a Kumstátem. Italsko-japonský pár zvítězil 6:3 a 6:2.

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne pokračuje a fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy.