Alcaraz zažil neočekávaný pocit déjà vu a světová jednička slíbila, že se z toho poučí.

Alcaraz zažil neočekávaný pocit déjà vu a světová jednička slíbila, že se z toho poučí.

Dvanáctý nasazený Američan porazil španělského tenistu a wimbledonského šampiona ve čtvrtfinále turnaje v Torontu. Zápas skončil po setech 6:3, 4:6, 6:3. Tímto vítězstvím ukončil Alcarazovu sérii 14 vyhraných zápasů.

Alcaraz, který se připravuje na obhajobu titulu na US Open, přiznal, že není v optimální formě. „Rozhodně jsem tady neodehrál dobré zápasy. Teď nezbývá než trénovat, abych byl lepší. Vezmu si z tohoto turnaje hodně ponaučení,“ uvedl mladý španělský tenista.

Naopak Paul, který je o šest let starší než Alcaraz, se dostal na Masters poprvé až do čtvrtfinále. „Hodně pomůže, když soupeře předtím už jednou porazíte. Tohle nastavení je důležité,“ řekl Paul, který se momentálně nachází na 14. místě žebříčku.

Paul se ve finále utká s Jannikem Sinnerem z Itálie. V semifinále turnaje chybí také druhý nasazený Daniil Medveděv, který nestačil na Alexe de Minaura a prohrál 6:7, 5:7. De Minaur se dnes utká s Alejandro Davidovichem Fokinem.

Tenisový turnaj mužů v Torontu se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 7,622,925 dolarů. V ženském turnaji v Montrealu se také hraje na tvrdém povrchu a dotace činí 2,788,468 dolarů.

Ve čtvrtfinále ženského turnaje v Montrealu se setkaly následující hráčky: Šwiateková (1-Pol.) porazila Collinsovou (USA) 6:3, 4:6, 6:2, Pegulaová (4-USA) porazila Gauffovou (6-USA) 6:2, 5:7, 7:5 a Samsonovová (15-Rus.) porazila Bencicovou (12-Švýc.) 6:4, 6:4.