Aligátora asistenta nevpustili na baseballový zápas. V Philadelphii se nyní obávají kletby.

Aligátora asistenta nevpustili na baseballový zápas. V Philadelphii se nyní obávají kletby.

Bezpečnostní služba však Joiemu Henneymu a aligátorovi jménem Wally vstup na stadion zakázala. Na tribuny mohou pouze certifikovaní asistenční psi, kteří prodělali odpovídající výcvik, nebo jím právě procházejí.

Vedení Philadelphie nyní může pouze doufat, že nedopadne jako Chicago Cubs, které v roce 1945 odepřelo místo na zápase Světové série fanouškovi Williamu Sianisovi a jeho koze.

Muž za to na klub uvalil kletbu, že už nikdy nezíská titul. Chicago prokletí zlomilo až po dlouhých 71 letech v roce 2016. Cubs se tehdy dočkali prvního úspěchu ve Světové sérii po 108 letech.

Historie kletby začala v roce 1945, kdy William Sianis, majitel restaurace a fanoušek Cubs, si koupil lístky na zápas Světové série pro sebe a svou kozičku jménem Murphy. Při vstupu na stadion mu však byl přístup odmítnut s tím, že zvířata nejsou povolena. Sianis se rozhořčil a prohlásil: „Když nemůže jít moje koza, nemůžu jít ani já. Cubs nikdy nevyhrají Světovou sérii.“

Od té doby Cubs čelili neúspěchům a dlouhým obdobím bez titulu. Fanoušci začali věřit, že na klub skutečně leží kletba. V roce 1969 Cubs vedli divizi, ale nakonec ztratili náskok a nedostali se do play-off. Podobně to dopadlo i v roce 1984, kdy Cubs opět vedli divizi, ale v play-off prohráli.

Kletba se stala součástí klubové historie a fanoušci se s ní smířili. V roce 2016 se však vše změnilo. Cubs se dostali do finále Světové série proti Cleveland Indians a po dramatickém zápase zvítězili. Byl to okamžik, na který fanoušci čekali 108 let.

Přestože se Cubs konečně zbavili kletby, příběh Williamu Sianisovi a jeho koze zůstává součástí klubové legendy. Philadelphie teď doufá, že se jim podobná kletba vyhnou a budou moci slavit úspěchy bez omezení.

Bezpečnostní opatření na stadionech jsou důležitá pro ochranu fanoušků a zajištění jejich bezpečnosti. Certifikovaní asistenční psi mají speciální výcvik, který jim umožňuje pomáhat lidem s různými zdravotními potížemi. Je důležité, aby byla tato pravidla dodržována a aby se na stadion dostali pouze ti, kteří splňují požadavky.

Doufejme, že Philadelphie bude moci nadále podporovat svůj tým a slavit úspěchy bez jakýchkoli omezení.