Alisson zachránil Liverpool před porážkou proti West Hamu, zápas skončil remízou mezi Arsenal a Tottenhamem.

Alisson zachránil Liverpool před porážkou proti West Hamu, zápas skončil remízou mezi Arsenal a Tottenhamem.

Liverpool porazil West Ham v zápase na Anfield Road. První šanci měl Souček, ale gólman domácích Alisson se vytáhl a zlikvidoval jeho hlavičku. Liverpool se dostal do vedení po čtvrt hodině hry díky pokutovému kopu Salahem. Egyptský kanonýr má na kontě tři góly a čtyři asistence a je teprve pátým hráčem Premier League, který bodoval ve všech šesti kolech tohoto ročníku.

Ve 42. minutě srovnal hlavou Bowen po přesném centru Coufala z pravé strany. Reprezentační obránce navázal na asistenci z minulého kola proti Manchesteru City. „Reds“ rozhodli o šesté soutěžní výhře v řadě v závěrečné půlhodině. Nejprve jim vrátil vedení z voleje Núñez a pojistku přidal v závěru střídající Jota.

U třetí branky domácích už nebyl na hřišti Souček, jehož vystřídal v 74. minutě Fornals. West Ham prohrál podruhé v ligovém ročníku a je sedmý. Stejně jako Liverpool, který ztrácí na vedoucí Manchester City dva body, zůstávají bez porážky i Arsenal s Tottenhamem. Smolařem vzájemného zápasu, který skončil 2:2, byl stoper hostů Romero, který si ve 26. minutě srazil do vlastní sítě Sakův pokus zpoza vápna a krátce po změně stran zahrál rukou v pokutovém území. Penaltu proměnil střelou doprostřed brány Saka.

„Kohouti“ ale dokázali v obou případech brzy zareagovat. Maddison dvakrát připravil střeleckou pozici pro Son Hung-mina a Tottenham si po třech zápasech odvezl ze stadionu Emirates alespoň bod. Korejský útočník je s pěti brankami na druhém místě tabulky střelců o tři za Haalandem z Manchesteru City.

Na třetí místo před oba severolondýnské celky se posunul Brighton po výhře 3:1 nad Bournemouthem. Domácí celek prohrával po chybě v rozehrávce brankáře Verbruggena, po níž využil odkrytou bránu Solanke. V závěru prvního poločasu domácí srovnali po Kerkezově vlastním gólu a ve druhé půli dokonal obrat dvěma trefami střídající Mitoma. Brighton porazil dnešního soupeře potřetí za sebou a zvítězil popáté v ročníku. Sedmnáctý Bournemouth na premiérový tříbodový zisk čeká.

Podruhé za sebou doma neuspěla Chelsea. V 58. minutě ji proti Aston Ville nejprve oslabil po červené kartě Gusto a o čtvrt hodiny později vstřelil jediný gól utkání Watkins. „Blues“ vyhráli jediný ligový zápas v sezoně a jsou až čtrnáctí.

V německé lize porazil Leverkusen na svém hřišti Heidenheim 4:1 a znovu se bodově dotáhl na vedoucí Bayern Mnichov. Leverkusen měl proti nováčk