Američané triumfovali ve štafetě, Lyles získal třetí zlatou medaili v Budapešti. Švéd opět dominoval mezi tyčkaři.

Američané triumfovali ve štafetě, Lyles získal třetí zlatou medaili v Budapešti. Švéd opět dominoval mezi tyčkaři.

Na letošním Světovém atletickém šampionátu, který se konal v Eugene ve Spojených státech, se odehrálo mnoho zajímavých a napínavých závodů. Jedním z největších překvapení bylo vítězství švédského tyčkaře Armanda Duplantise, který si zopakoval loňské zlato. Jako jediný dokázal zdolat výšku 610 centimetrů a marně se pokoušel o světový rekord 623 cm.

Dalším zajímavým závodem byl běh na 800 metrů, kde zvítězil kanadský běžec Marco Arop. Tímto vítězstvím vybojoval pro svou zemi první zlatou medaili v této disciplíně. Arop předvedl skvělý výkon a dokázal porazit silnou konkurenci.

V ženském běhu na 5000 metrů triumfovala keňská běžkyně Faith Kipyegonová. Po vítězství na 1500 metrech si tak zajistila druhé zlato na šampionátu. Kipyegonová ukázala svou sílu a vytrvalost a dokázala porazit ostatní soupeřky.

V soutěži koulařek se podařilo americké atletce Chase Ealeyové obhájit titul. S výkonem 20,43 metru předvedla skvělou techniku a sílu. Ealeyová se tak stala jednou z nejlepších koulařek na světě.

V desetiboji se nejvíce dařilo kanadskému atletovi Pierce Lepageovi. S celkovým ziskem 8909 bodů vyhrál tuto náročnou soutěž a porazil olympijského vítěze Damiana Warnera o 105 bodů. Lepage ukázal svou všestrannost a vytrvalost a zaslouženě si odnesl zlato.

Celý šampionát byl plný skvělých výkonů a emocí. Atleti ze všech koutů světa se utkali o nejcennější medaile a předvedli své nejlepší výkony. Světový šampionát je vždy velkou událostí pro atletiku a fanoušci se mohli těšit na skvělé závody a nové rekordy.