Američanka Pegulaová a Ital Sinner dominují velkým turnajům v Kanadě

Američanka Pegulaová a Ital Sinner dominují velkým turnajům v Kanadě

Jannik Sinner vyhrál turnaj Masters v Torontu a získal tak svůj první titul na této úrovni. Italský tenista porazil v finále Australana Alexe de Minaura ve dvou setech 6:4, 6:1. Sinner tak oslavil svůj osmý titul na okruhu ATP a to jen tři dny před svými 22. narozeninami.

Sinner, který byl sedmým nasazeným na turnaji, triumfoval podruhé v této sezóně. V únoru vyhrál turnaj v Montpellier, kde hrál také na tvrdém povrchu, který mu zjevně vyhovuje. Ve finále Masters v Torontu se mu podařilo zvítězit na třetí pokus, po nezdarech v Miami.

V ženské části turnaje Canadian Open se do finále probojovaly Viktorija Samsonovová a Jessica Pegulaová. Samsonovová nastoupila k finálovému duelu jen krátce poté, co ve třech setech vyřadila Jelenu Rybakinovou v odloženém semifinále. Devětadvacetiletá Pegulaová však potvrdila svou formu a po předchozím vítězství nad světovou jedničkou Igou Šwiatekovou snadno dokráčela k třetímu turnajovému triumfu v kariéře.

Pegulaová po zápase uvedla, že se Samsonovová fyzicky necítila nejlépe, ale ona sama odehrála skoro perfektní zápas. Američanka neztratila ani jediný míč po prvním podání a zvítězila nad Samsonovovou potřetí.