Americká tenistka nezvládla French Open, Šwiateková postoupila do finále.

Americká tenistka nezvládla French Open, Šwiateková postoupila do finále.

Třiadvacetiletá Šwiateková porazila Gauffovou pojedenácté z dvanácti zápasů a počtvrté za sebou. Stejně jako před předloni ve finále nebo minulý rok ve čtvrtfinále ji na Roland Garros nedovolila získat ani set. Vítězka předchozích turnajů v Madridu a Římě vyhrála už 18. zápas za sebou.

Rodačka z Varšavy prodloužila na Roland Garros svou neporazitelnost na 20 zápasů, čímž vyrovnala na čtvrtém místě historického žebříčku Němku Steffi Grafovou.

Aktualizujeme

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros (antuka, dotace 53,5 milionu eur):

Ženy:

Dvouhra – semifinále:

Šwiateková (1-Pol.) – Gauffová (3-USA) 6:2, 6:4.

Ve čtvrtek se na tenisovém grandslamovém turnaji Roland Garros odehrálo semifinále ženské dvouhry, ve kterém se střetly polská hráčka Iga Świątek a americká hráčka Coco Gauff. Třiadvacetiletá Świątek dokázala porazit Gauffovou v poměru 6:2, 6:4 a postoupila do finále French Open. Pro Świątek to bylo již čtvrté vítězství nad Gauffovou v jejich dosavadních dvanácti zápasech.

Świątek, která je rodem z Varšavy, prodloužila svou neporazitelnost na Roland Garros na 20 zápasů, čímž se vyrovnala historickému rekordu Němky Steffi Grafové. Tato úspěšná tenistka nedovolila Gauffové získat ani set, stejně jako v předchozích dvou zápasech na tomto turnaji.

Tímto vítězstvím si Świątek zajistila místo ve finále Roland Garros a pokračuje tak ve své skvělé formě. V minulých týdnech vyhrála turnaj v Madridu a Římě a momentálně má na kontě již 18 výher za sebou.

Świątek se tak stala jednou z favoritek na celkové vítězství na French Open a fanoušci se mohou těšit na napínavé finále, ve kterém se bude utkat o titul šampionky.