Andělová vyjadřuje největší problém s češtinou v USK a také se obtěžuje davem a kolonami v Praze.

Andělová vyjadřuje největší problém s češtinou v USK a také se obtěžuje davem a kolonami v Praze.

Basketbalistka Tereza Vyoralová se po třech letech v zahraničí vrací do České republiky a připojila se k týmu USK Praha. Vyoralová strávila poslední tři sezony v zahraničí, přičemž jeden rok hrála v německém Saarlouis Royals a poslední dvě sezony pomohla Piešťanským Čajkám k dvěma titulům.

Vyoralová přiznává, že nabídka z USK Praha ji překvapila, ale je vděčná za možnost hrát Euroligu. Před deseti lety měla nabídku z USK Praha, ale tehdy dala přednost Hradci Králové. Nyní se rozhodla správně a je ráda, že bude hrát v prestižní soutěži.

Hráčka také hovoří o svém působení v týmu USK Praha a jak se jí podařilo zvládnout přechod do nového prostředí. Snažila se představit se svým spoluhráčkám a ukázat jim, že není žádný vetřelec. Přiznává, že měla trochu obavy, ale holky ji přijaly v pohodě.

V týmu USK Praha je více než polovina hráček cizinek, což znamená, že se na trénincích a zápasech komunikuje anglicky a občas i francouzsky. Vyoralová také může mluvit slovensky se svou trenérkou Hejkovou, ale největším problémem je pro ni čeština, kterou se mluví nejméně. Přesto se snaží překonat jazykovou bariéru a využít svůj mateřský jazyk.

Vyoralová hovoří také o svém přizpůsobování se životu v Praze. Přiznává, že nikdy nechtěla hrát v Praze kvůli velkému městu a nepříjemným dopravním zácpám. Bydlí ve Vršovicích a do haly Královka jezdí autem, což někdy trvá i hodinu. Nicméně přiznává, že pozitiva převažují nad negativy.

Hráčka také hovoří o svých předchozích klubech a jak se v nich cítila. Brno je pro ni srdcovou záležitostí, protože tam stále studuje na Masarykově univerzitě. Nejhorší zkušenost měla v Německu, kde se ocitla během začínající pandemie. V Piešťanech se cítila dobře, ale někdy jí vadilo, že po večerním zápase nebylo možné jít se spoluhráčkami někam pobavit.

Vyoralová také hovoří o svých zdravotních problémech, které zažila. V Brně skončila na nosítkách a podstoupila operaci po zranění kolenního vazu. Léčila se celou sezonu. O tři roky později si zlomila nohu v zápase, když upadla při protipohybu. Nicméně se rychle vrátila do basketbalového života.

Nedávno se Vyoralová vrátila do Čech a zápasy v Eurolize budou její premiérou. Přiznává, že se stále seznamuje se