Angličan získal svůj první velký golfový triumf díky skvělé ráne.

Angličan získal svůj první velký golfový triumf díky skvělé ráne.

Hall díky tomu porazil Američany Matta NeSmithe a Piercesona Coodyho. Už na první dodatečně jamce odpadli další domácí hráč Zac Blair a Rico Hoey z Filipín. Po čtyřech kolech mělo všech pět golfistů skóre 22 ran pod par.

Za vítězství obdržel Hall prémii 720.000 dolarů (16,8 milionu korun) a ve světovém žebříčku poskočil o 88 míst na konec první stovky. V příštích dnech ho čeká další radostná událost, s manželkou přivítají prvního potomka.

„Termín je v pátek. Asi si můžu dovolit dát si týden volno. Kvůli postavení ve FedEx Cupu jsem teď musel hrát každý týden, takže jsem rád, že to takhle vyšlo,“ citovala Halla BBC.

Anglický golfista vyhrál svůj první velký turnaj

Anglický golfista Tom Hall nedávno zaznamenal svůj první velký triumf na golfovém hřišti. Ve finále porazil Američany Matta NeSmithe a Piercesona Coodyho, kteří se museli spokojit s druhým a třetím místem. Hall ukázal skvělou hru a již na první dodatečné jamce se zbavil dalších soupeřů, jako byli domácí hráč Zac Blair a Rico Hoey z Filipín.

Po čtyřech kolech mělo celkem pět golfistů skóre 22 ran pod par. Za své vítězství obdržel Hall odměnu ve výši 720 000 dolarů, což představuje přibližně 16,8 milionu korun. Tímto vítězstvím se posunul o 88 míst v žebříčku světového golfu a nyní se nachází na konci první stovky.

Kromě sportovního úspěchu se Hall může těšit i na osobní radostnou událost – s manželkou očekávají příchod svého prvního potomka. „Termín porodu je v pátek. Myslím, že si můžu dovolit si dát týden volno. Kvůli účasti ve FedEx Cupu jsem musel hrát každý týden, takže jsem rád, že to takhle vyšlo,“ uvedl Hall pro BBC.

Tom Hall tak ukázal nejen skvělou golfistickou formu, ale také se může těšit na novou roli otce. Gratulujeme k vítězství a přejeme hodně štěstí do budoucna!