Angličané obrátili zápas s Itálií a zajistili si účast na Euro.

Angličané obrátili zápas s Itálií a zajistili si účast na Euro.

Anglie porazila Itálii ve skupině C kvalifikace mistrovství Evropy ve fotbale 2024. Zápas skončil výsledkem 3:1 pro Anglii. Branky za Anglii vstřelili Kane, Rashford a vlastní gól Camenzuli. Za Itálii se trefil Scamacca. Díky této výhře si Anglie zajistila první místo ve skupině s 16 body. Na druhém místě se umístila Ukrajina s 13 body a na třetím místě Itálie s 10 body. Severní Makedonie a Malta se umístily na čtvrtém a pátém místě bez zisku bodu.

Ve skupině G se remízou 2:2 střetly Litva a Maďarsko. Litva vedla po prvním poločase 2:0, ale Maďarsko dokázalo vyrovnat a získat bod za remízu. Srbsko porazilo Černou Horu výsledkem 3:1. Maďarsko se stalo lídrem skupiny G s 14 body, následované Srbskem s 13 body. Černá Hora se umístila na třetím místě s 8 body, Litva na čtvrtém místě s 6 body a Bulharsko na pátém místě s 2 body.

Ve skupině H zvítězilo Kazachstán nad Finskem výsledkem 2:1. Dánsko porazilo San Marino výsledkem 2:1 a Slovinsko porazilo Severní Irsko 1:0. Slovinsko a Dánsko se dělí o první místo ve skupině s 19 body. Kazachstán se umístil na třetím místě s 15 body, Finsko na čtvrtém místě s 12 body, Severní Irsko na pátém místě s 6 body a San Marino na posledním místě bez zisku bodu.

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se uskuteční od 14. června do 14. července. Anglie se kvalifikovala spolu s Belgii, Francií, Portugalskem, Skotskem, Španělskem, Tureckem, Rakouskem a hostitelským Německem.