Anglie angažovala Tuchela jako třetího zahraničního kouče v historii.

Anglie angažovala Tuchela jako třetího zahraničního kouče v historii.

Tuchel na lavičce vystřídá Lee Carsleyho, který se týmu ujal jako dočasný trenér po červencové rezignaci Garetha Southgatea, jenž dovedl Anglii dvakrát za sebou do finále mistrovství Evropy.

Jednapadesátiletý Němec bude třetím zahraničním trenérem anglické reprezentace po Švédovi Svenu-Göranu Erikssonovi (2001-2006) a Italovi Fabiu Capellovi (2007-2012).

Anglie vsadila na Tuchela jako nového trenéra národního týmu

Anglická fotbalová asociace nedávno oznámila, že novým trenérem anglické národní fotbalové reprezentace bude Thomas Tuchel. Tuchel nahradí dosavadního dočasného trenéra Lee Carsleyho, který tým vedl po rezignaci Garetha Southgatea.

Tuchel je padesátiletý německý trenér s bohatými zkušenostmi z trénování v různých evropských ligách. Nejvíce se proslavil svým působením v Chelsea FC, kde dokázal tým dovést k vítězství v Lize mistrů. Jeho schopnosti a taktické znalosti ho učinily atraktivní volbou pro anglickou reprezentaci.

Tuchel se tak stane třetím zahraničním trenérem v historii anglického národního týmu. Před ním se na lavičce anglické reprezentace vystřídali Švéd Sven-Göran Eriksson a Ital Fabio Capello. Oba trenéři zanechali svůj otisk na týmu a fanoušci doufají, že i Tuchel bude mít podobný úspěch.

Anglie má bohatou fotbalovou historii a očekávání fanoušků jsou vždy vysoká. Doufáme, že nový trenér Tuchel přinese do týmu novou energii a pomůže hráčům dosahovat ještě větších úspěchů na mezinárodní scéně.