Argentinská tenisová hvězda se ocitá v problémech poté, co byl obviněn z natáčení své bývalé partnerky. Sportovec se brání tvrzením, že neviděl nic podezřelého.

Argentinská tenisová hvězda se ocitá v problémech poté, co byl obviněn z natáčení své bývalé partnerky. Sportovec se brání tvrzením, že neviděl nic podezřelého.

Jednačtyřicetiletý argentinský tenista David Nalbandian a modelka, hlasatelka a influencerka Victoria Torradová se nedávno rozešli po několikaměsíční známosti. Po rozchodu Nalbandian opustil společný byt v Palermu, části Buenos Aires, ale nainstaloval tam skrytou kameru.

Bratr Nalbandianovy bývalé přítelkyně našel kameru, když ho zaujalo zvláštní světlo vycházející z ventilace. Odstranil kryt a objevil připojenou kameru, což Torradová zachytila na videu.

„Byla to nepopsatelná hrůza. Nejenže mě sledoval, mohl mě vidět i nahou,“ vypověděla potom modelka argentinským médiím.

Nalbandian se k činu přiznal prostřednictvím hlasové zprávy. „Pokud mám být upřímný, kameru jsem do bytu dal. Ale nic jsem neviděl kvůli problémům s internetem,“ popsal vítěz 11 turnajů na okruhu ATP, včetně Turnaje mistrů z roku 2005.

Nicméně bývalý tenista čelí obvinění ze sledování a vloupání. K tomu Torradová přidala ještě domácí násilí ve formě fyzického, psychického a citového obtěžování.

David Nalbandian je ve světě tenisu známý jako jeden z nejlepších hráčů, kteří ale nikdy nedosáhli grandslamového triumfu. Zahrál si finále Wimbledonu v roce 2002 a ovládl „tisícovky“ v Madridu a Paříži. Třikrát se s argentinským týmem zúčastnil finále Davisova poháru.

Ačkoliv nikdy nepatřil mezi největší bouřliváky na okruhu, ani tenisová kariéra Nalbandiana nezůstala bez poskvrny. Dodnes si ho někteří fanoušci jistě pamatují hlavně kvůli incidentu ve finále turnaje v londýnském Queen’s Clubu v roce 2012.

Argentinec po prohraném výměně ve druhém setu proti Marinu Čilićovi zlostně kopnul do ohrádky před rozhodčím rozhodnutím, jenomže zasáhl i jeho nohu a přivodil mu krvavé zranění. Za stavu 7:6, 3:4 byl z finále bizarně diskvalifikován.

V další sezóně v 31 letech hráčskou kariéru uzavřel a mimo jiné se dal na úspěšnou dráhu rallyového jezdce.