Argentinský tým vyrovnal v 16. minutě a remizoval na úvod Olympijských her.

Argentinský tým vyrovnal v 16. minutě a remizoval na úvod Olympijských her.

Turnaj začal už dva dny před pátečním slavnostním zahájením her v Paříži a večer se v něm představí další z favoritů, domácí Francie.

Oba úvodní duely uzavřelo dlouhé nastavení. V St.-Étienne trvalo 17 minut a Argentinci přidaný čas využili k zisku bodu. Po dvou brankách Rahimího prohrávali, ve druhém poločase snížil střídající Giuliano Simeone, syn trenéra Atlética Madrid Diega Simeoneho. A v čase 90.+16 pak stanovil konečný výsledek Medina.

V Parku princů v Paříži se nastavovalo deset minut, skóre se však už nezměnilo. Uzbekistán kladl favoritovi velký odpor, poločas skončil nerozhodně 1:1. Španěl Gómez po přestávce neproměnil pokutový kop, tři minuty poté však přece jen zajistil svému týmu očekávanou výhru.

Na olympijském fotbalovém turnaji v Tokiu se odehrály první zápasy a jedním z nich bylo utkání mezi Argentinou a Uzbekistán. Argentinci se utkali s Uzbekistánem a po dramatickém průběhu se nakonec museli spokojit s remízou.

Zápas začal vyrovnaně a oba týmy se snažily prosadit. Uzbekistán se dostal do vedení díky brance Rahimího, ale Argentinci dokázali odpovědět. Giuliano Simeone, syn trenéra Diega Simeoneho, snížil skóre a nakonec se jim podařilo vyrovnat až v 90.+16 minutě díky gólu Mediny.

Na druhém hřišti se utkala Francie s největším favoritem turnaje. Francouzi se utkali s domácím Uzbekistánem a museli tvrdě bojovat o vítězství. Poločas skončil nerozhodně 1:1 a ve druhé půli měl šanci na vítězství i favorit z Francie. Gómez neproměnil pokutový kop, ale o tři minuty později se mu podařilo skórovat a zajistil tak svému týmu vítězství.

První zápasy turnaje ukázaly, že olympijský fotbal bude plný napětí a dramatických momentů. Fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy a sledovat, jak se týmy budou snažit postupovat do dalších fází turnaje.