AS Řím vítězně zdolal Tiraspol na jeho domácím hřišti v poměru 2:1.

AS Řím vítězně zdolal Tiraspol na jeho domácím hřišti v poměru 2:1.

Evropská liga vstoupila do svého prvního kola skupin a přinesla nám zajímavé zápasy plné gólů a dramatických momentů. V jedné ze skupin se utkaly týmy Slavia Praha, Sheriff Tiraspol, AS Řím a Servette Ženeva.

Sheriff Tiraspol, který se za dva týdny představí v Edenu, byl zpočátku nebezpečnější a Mbekeli trefil tyč. Ale ve čtvrté minutě nastavení prvního poločasu Paredes vstřelil první gól po letním návratu do Říma z Juventusu. Hodně mu pomohla i teč jednoho z domácích obránců. Paredes přitom přišel na trávník až v průběhu prvního poločasu místo zraněného Sanchese.

Italský trenér domácích Roberto Bordin proti krajanům vymyslel úspěšnou taktiku, která vedla k vyrovnání. Ale v 65. minutě prošel domácí obranou Lukaku a zařídil vítězství. V hektickém závěru dostal červenou kartu domácí Joao Paulo za protesty.

Ve skupině H se utkaly týmy Karabach, Molde, Bayer Leverkusen a Hácken. Bayer Leverkusen potvrdil formu, která ho vynesla po čtyřech kolech do čela bundesligy. Švédského mistra Hácken, který hraje vůbec poprvé skupinovou fázi, nijak nešetřil. Wirtz a Maročan Adli během úvodních šestnácti minut zajistili hostům náskok a Boniface s Hofmannem ve druhém poločase výhru zpečetili.

Villarreal, vítěz Evropské ligy z roku 2021, po nevydařeném startu do sezony vyměnil trenéra a nový kouč Pacheta po úspěšném debutu ve španělské lize musel strávit porážku 0:2 na hřišti Panathinaikosu Atény. Postarali se o ni Ioannidis a Šporar.

V dalších zápasech skupiny E remizovala Saint-Gilloise s Toulouse 1:1 a v skupině F zvítězil Rennes nad Maccabi Haifa 3:0.

Výsledky prvního kola skupin Evropské ligy přinesly zajímavé zápasy a ukázaly, že tento prestižní evropský fotbalový turnaj nabídne mnoho vzrušení a nečekaných momentů. Budeme se těšit na další zápasy a sledovat, jak se týmy budou prosazovat ve svých skupinách.