Astana probudila spící Viktorii úvodním gólem a následoval drtivý obrat Plzně.

Astana probudila spící Viktorii úvodním gólem a následoval drtivý obrat Plzně.

Viktoria Plzeň zvítězila nad FC Astana v zápase Evropské konferenční ligy se skóre 2:1. Astana zůstává bez bodu po debaklu 1:5 na stadionu Dinama Záhřeb.

Západní Češi si tak udrželi neporazitelnost v letošním ročníku Konferenční ligy a vyhráli i čtvrté venkovní utkání včetně kvalifikace. Ve čtvrtém předkole na hřišti jiného kazachstánského týmu Tobolu Kostanaj zvítězili také 2:1.

První poločas na umělé trávě nebyl příliš zajímavý, žádný tým nedokázal vytvořit větší šanci na branku. V druhé půli se však hra otevřela a Viktoria Plzeň dokázala otočit skóre. Nejprve vyrovnal Chorý hlavou po centru Dweha a poté dokonal obrat Kopic, jehož ránu tečoval Kalvach.

Astana se snažila vyrovnat a vytvořila si tlak, ale gól se jí nepodařilo vstřelit. V 83. minutě výborně zasáhl plzeňský brankář Staněk a v nastaveném čase Hovhanisjan hlavičkoval nad břevno.

Astana v pátém pohárovém zápase s českými soupeři poprvé prohrála. V letech 2017 a 2018 ve skupině Evropské ligy nepodlehla pražské Slavii ani Jablonci.

V dalším zápase skupiny C Evropské konferenční ligy se Viktoria Plzeň utká s chorvatským týmem Ballkani. Zápas se odehraje za tři týdny v Záhřebu.