Atletický šampion Maslák ukončil kariéru kvůli přílišné bolesti nohy.

Atletický šampion Maslák ukončil kariéru kvůli přílišné bolesti nohy.

Maslák závodil naposledy v červnu na mistrovství Evropy v Římě, kde vypadl v rozběhu. Další starty nepřidal kvůli potížím s nohou.

„Noha mě bolela už od haly, asi léty opotřebení. Běhal jsem pod prášky a stejně s bolestí, tak jsem se po Evropě rozhodl dopřát tomu volno od pohybu. Mám zánět burzy na patě u úponu achilovky, takový ten polštářek natékal a způsoboval bolest,“ uvedl Maslák pro Sport.cz.

Od nového roku bude pracovat na Dukle v oddělení zahraničních styků. Rozlučkový start neplánuje.

„Dokud mě nebolela noha, přemýšlel jsem, že bych se rozloučil v hale, symbolicky v Ostravě. Ale teď to nechám vyšumět a možná se domluvím s Alim (manažerem Juckem), že bych divákům zamával třeba na Tretře,“ řekl havířovský rodák.

Maslák vybojoval na čtyřstovce zlatou medaili na halovém MS v letech 2014, 2016 a 2018, na evropském šampionátu v hale triumfoval v letech 2013, 2015 a 2017. Navíc získal jedno stříbro a tři bronzy se štafetami. Z kontinentálního šampionátu pod širým nebem má kromě titulu také stříbro z roku 2016.

V roce 2012 překonal v hale i venku národní čtvrtkařské rekordy Karla Koláře, které platily přes 30 let. Rekord pod širým nebem postupně vylepšil až na čas 44,79. V hale má jeho český rekord hodnotu 45,24.

Atletický šampion Pavel Maslák oznámil konec své kariéry kvůli bolesti nohy, která se stala neúnosnou. Maslák naposledy závodil v červnu na mistrovství Evropy v Římě, kde vypadl v rozběhu. Kvůli potížím s nohou se rozhodl ukončit závodní činnost.

Maslák trpěl bolestí nohy již od halové sezóny, která byla způsobena zánětem burzy na patě u úponu achilovky. Tato bolest mu bránila v tréninku a startech, a tak se rozhodl dát noze potřebný odpočinek. Od nového roku bude pracovat v oddělení zahraničních styků na Dukle.

Pavel Maslák je jedním z nejúspěšnějších českých atletů v historii. Vybojoval několik zlatých medailí na halových mistrovstvích světa a Evropy, stejně jako stříbro a bronz ze štafetových disciplín. Také drží české rekordy v běhu na 400 metrů jak venku, tak i v hale.

Maslák plánoval původně rozlučkový závod, ale kvůli bolesti nohy není jisté, zda se mu podaří se rozloučit s fanoušky na stadionu. Nicméně jeho úspěchy a přínos české atletice jsou nezpochybnitelné a jistě bude dlouho pamatován jako jeden z nejlepších českých atletů v historii.