Barbora Bouzková se dostala do semifinále turnaje WTA potřetí v této sezóně.

Barbora Bouzková se dostala do semifinále turnaje WTA potřetí v této sezóně.

Šestadvacetiletá Bouzková, jež je aktuálně v pořadí WTA na 43. místě, si zahrála semifinále naposledy začátkem dubna v Bogotě, kde nakonec neúspěšně bojovala o druhý titul kariéry.

Ve Washingtonu se o druhou finálovou účast v sezoně utká s první nasazenou Arynou Sabalenkovou.

Do duelu s Montgomeryovou, které v žebříčku patří 131. místo, vstoupila Bouzková suverénně. Rychle se ujala vedení 5:1, set ale na první pokus nedopodávala. Soupeřka první nabídnutý brejkbol využila a snížila na 3:5, další komplikace už ale česká reprezentantka nepřipustila. Ve druhé sadě Američance třikrát sebrala podání a proměnila první mečbol.

Tenisový turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Bouzková (ČR) – Montgomeryová (USA) 6:3, 6:1.

Barbora Krejčíková postoupila do semifinále turnaje WTA ve Washingtonu, kde se utká s první nasazenou Aryna Sabalenkovou. Krejčíková, která momentálně figuruje na 43. místě žebříčku WTA, naposledy hrála semifinále na začátku dubna v Bogotě, kde bojovala o druhý titul kariéry.

V zápase s Grace Minovou, která je na žebříčku WTA na 131. místě, Krejčíková dominovala. Rychle se ujala vedení 5:1, ale první set nedokončila na první pokus. Minová využila nabídnutý brejkbal a snížila na 3:5, ale Krejčíková nedala soupeřce šanci na další komplikace. Ve druhém setu Krejčíková třikrát ukořistila podání soupeřky a proměnila první mečbol.

Tento tenisový turnaj ve Washingtonu se hraje na tvrdém povrchu a má celkovou dotaci 922 573 dolarů. Krejčíková si tak zajistila místo ve čtvrtfinále a bude bojovat o postup do finále proti Sabalenkové. Sledujte tento zajímavý zápas a držme Barbora Krejčíkové palce!