Barcelona na Mallorce dvakrát prohrála a v případě remízy může ztratit vedení v lize.

Barcelona na Mallorce dvakrát prohrála a v případě remízy může ztratit vedení v lize.

La Liga je nejvyšší španělská fotbalová soutěž, která se hraje od roku 1929. Je považována za jednu z nejprestižnějších fotbalových lig na světě a patří mezi tzv. „velké pětky“ evropských lig spolu s anglickou Premier League, italskou Serie A, německou Bundesligou a francouzskou Ligue 1.

V současné sezóně La Ligy se odehrálo již několik zápasů a tabulka se pomalu začíná vykrystalizovat. Na prvním místě se momentálně nachází FC Barcelona, která zatím neprohrála žádný zápas a nasbírala 17 bodů. Na druhém a třetím místě se střídají týmy Girona a Real Madrid. Girona má na svém kontě 16 bodů a Real Madrid 15 bodů.

V posledním kole se odehrály zajímavé zápasy. Mallorca remizovala se slavnou Barcelonou 2:2. Mallorca se dostala do vedení díky brance Muriqiho, ale Barcelona dokázala vyrovnat díky gólu Raphinhy. Domácí tým však znovu šel do vedení díky brance Pratse. Barcelona se snažila o vyrovnání, ale nakonec se musela spokojit s bodem díky gólu Lópeze.

Dalším zajímavým zápasem bylo utkání mezi Sevillou a Almeríou, které skončilo výsledkem 5:1 ve prospěch Sevilly. Sevilla se tímto vítězstvím posunula na 11. místo tabulky. Na výhře se podílelo pět různých střelců.

V italské Serii A se také odehrálo několik zápasů. Juventus Turín porazil Lecce 1:0 a posunul se na druhé místo tabulky. O jediném gólu zápasu rozhodl Milik. Juventus je nyní o dva body za vedoucím Interem Milánem.

La Liga i Serie A jsou velmi sledované soutěže po celém světě a každý víkend přitahují miliony fanoušků na stadiony i před televizní obrazovky. Oba ligové systémy mají své specifika a nabízejí kvalitní fotbalové zápasy.