Barcelona utrpěla nečekanou porážku v Lize mistrů proti Šachtaru.

Barcelona utrpěla nečekanou porážku v Lize mistrů proti Šachtaru.

Ve 4. kole Ligy mistrů ve skupině H se odehrály zápasy mezi týmy FC Barcelona a Šachtarem Doněck a mezi týmy Borussia Dortmund a Newcastle. Překvapivě prohrála Barcelona se Šachtarem Doněck 0:1. Tento zápas se musel kvůli válce na Ukrajině odehrát v Hamburku. Vítězný gól vstřelil útočník Sikan ve 40. minutě hlavou. Barcelona, která předtím vyhrála první tři zápasy, tak nevyužila možnost postoupit do osmifinále předčasně. Šachtar se v neúplné tabulce bodově dotáhl na druhé Porto díky tomuto neočekávanému triumfu. Porto hostí od 21:00 Antverpy, které zatím nemají žádný bod.

Dortmund porazil Newcastle 2:0 a zapomněl tak na svou debaklální porážku 0:4 od Bayernu Mnichov v německé lize. První gól vstřelil Füllkrug z malého vápna v 26. minutě a pojistku přidal Brandt ve druhém poločase po protiútoku. Dortmund navázal na své vítězství 1:0 nad Newcastle a posunul se do čela skupiny F, kde se dnes utkají ještě AC Milán s Paris St. Germain.

V tabulce skupiny F vede Dortmund se 7 body, následuje Paris St. Germain se 6 body, Newcastle má 4 body a AC Milán zatím nemá žádný bod.

V tabulce skupiny H je na prvním místě Barcelona se 9 body, druhé Porto má 6 bodů, Šachtar Doněck také 6 bodů a Antverpy zatím nemají žádný bod.