Běloruská tenistka projevila zklamání na kurtu a vyjádřila své emoce v šatně, zatímco Alcaraz upoutal pozornost fotografů.

Běloruská tenistka projevila zklamání na kurtu a vyjádřila své emoce v šatně, zatímco Alcaraz upoutal pozornost fotografů.

Uplynulé US Open nabídlo nejen skvělý tenis, ale také několik nečekaných zápletek, které zaujaly fanoušky po celém světě. Turnaj, který se konal v New Yorku, přinesl mnoho vzrušení a emocí. Projděme si některé z nejzajímavějších okamžiků, které se na US Open odehrály.

Jedním z největších překvapení turnaje bylo vypadnutí světové jedničky Naomi Ósakaové již ve třetím kole. Japonská tenistka, která byla považována za jednu z favoritů na titul, nestačila na 18letou Leylah Fernandezovou ze Kanady. Fernandezová předvedla skvělý výkon a zaslouženě postoupila do dalšího kola.

Dalším překvapením bylo vypadnutí španělského tenistického giganta Rafaela Nadala ve čtvrtfinále. Nadal se utkal s italským hráčem Matteem Berrettinim a po vyrovnaném boji prohrál ve čtyřech setech. Toto bylo první Nadalovo vypadnutí v časných fázích turnaje od roku 2015.

Na US Open jsme také mohli vidět návrat legendárního Rogera Federera po dlouhé pauze způsobené zraněním. Švýcarský tenista se vrátil na dvorce po více než roční absenci a předvedl skvělé výkony. I když nakonec nedosáhl na titul, fanoušci byli nadšeni jeho návratem a kvalitním tenisem, který předváděl.

Dalším zajímavým momentem bylo vítězství britského tenisty Andyho Murrayho nad Stefanosem Tsitsipasem. Murray, který se v posledních letech potýkal s zraněními, předvedl fantastický výkon a vyřadil jednoho z nejlepších hráčů současnosti. Tento zápas byl důkazem Murrayho bojovnosti a odhodlání.

Samozřejmě nelze zapomenout na vítěze turnaje. V mužské kategorii se stal španělský tenista Carlos Alcaraz, který ve finále porazil Daniila Medveděva. Alcaraz, který je teprve osmnáctiletý, se tak stal nejmladším vítězem US Open od roku 2003. Jeho vítězství bylo překvapením pro mnohé a ukázalo, že má velký potenciál.

V ženské kategorii zvítězila Emma Raducanuová, mladá britská tenistka, která se probojovala až do finále. Raducanuová, která je teprve 18 let, předvedla fantastické výkony a porazila Leylah Fernandezovou ve dvou setech. Její vítězství bylo historické, jelikož se stala první kvalifikantkou v historii, která vyhrála Grand Slam.

US Open 2021 bylo plné nečekaných zvratů a překvapení. Fanoušci byli svědky skvělého tenisu a emocionálních momentů. Turnaj nám přinesl nové tváře a ukázal, že tenis je stále plný nejistoty a překvapení. Budeme se těšit na další ročníky US Open a na to, co nám přinesou.