Betlachová získala zlatou medaili v rychlostní kanoistice na Mistrovství světa do 23 let.

Betlachová získala zlatou medaili v rychlostní kanoistice na Mistrovství světa do 23 let.

Třiadvacetiletá česká reprezentantka dojela v dnešním finále ve stejném čase jako Maďarka Eszter Júlia Rendessyová.

Betlachová se na šampionátu juniorů a závodníků do 23 let v Bulharsku podílela i na zisku druhé české medaile, v pátek získala stříbro jako členka čtyřkajaku. Navázala na vydařené červnové mistrovství Evropy v Bratislavě, kde vybojovala zlato ve čtyřkajaku a stříbra v kategoriích K1 a K2.

Blízko zisku cenného kovu dnes byla juniorská deblkanoe Vít Příkopa, Martin Nováček, jež na kilometrové trati skončila čtvrtá se sekundovým odstupem za třetími Němci. Kanoistka Denisa Řáhová byla ve třiadvacítce ve finále sprintu na 200 metrů poslední devátá.

Česká rychlostní kanoistka Barbora Betlachová si na Mistrovství světa do 23 let v Bulharsku připsala další úspěch. Ve dnešním finále závodu K1 na 200 metrů dojela ve stejném čase jako Maďarka Eszter Júlia Rendessyová a získala společně s ní stříbrnou medaili.

Tato medaile je pro Betlachovou druhou na tomto šampionátu, jelikož již v pátek získala stříbro jako členka čtyřky. Tímto výkonem navázala na své skvělé výsledky z červnového mistrovství Evropy v Bratislavě, kde získala zlato ve čtyřce a stříbra v individuálních disciplínách K1 a K2.

Na cenný kov dnes těsně nedosáhla juniorská deblkanoe Vít Přikopa a Martin Nováček, kteří skončili čtvrtí s pouhým odstupem za třetím německým týmem. Kanoistka Denisa Řáhová se umístila devátá ve finále sprintu na 200 metrů.

Česká kanoistika tak může být hrdá na své mladé talenty, kteří se pravidelně prosazují na mezinárodních scénách a sbírají medaile. Gratulujeme Barbora Betlachová k dalšímu skvělému výkonu a přejeme jí mnoho dalších úspěchů v budoucnosti.