Bezbranková remíza mezi týmy a neplatný gól rozhodly o postupu na Euru, který poslal domů Poláky.

Bezbranková remíza mezi týmy a neplatný gól rozhodly o postupu na Euru, který poslal domů Poláky.

Nizozemci a Francouzi mají čtyři body a tým Polska dnes prohrál s Rakouskem, takže i v případě dorovnání jeho tříbodového bodového zisku se neposune ze zaručeně nepostupové čtvrté příčky.

Nizozemci sice v Lipsku v 69. minutě překonali francouzského brankáře Mikea Maignana, ale branku Xaviho Simonse následně sudí odvolal po zkoumání VAR. Na turnaji se tak zrodil první bezgólový zápas.

Francouzi pod trenérskou taktovkou Didiera Deschampse vyhráli sedm z osmi předchozích zápasů s Nizozemskem. Oba týmy se potkaly už v kvalifikaci a Francie vyhrála oba duely s celkovým skóre 6:1.

Jenže v nich zářil  Mbappé, který dnes nenastoupil. Největší hvězda týmu, jejíž zlomený nos s napětím sledovala celá země včetně prezidenta Emmanuela Macrona, usedla jen na lavičku náhradníků. A ani ve speciální ochranné masce na hřiště nevyběhla.

V úterý od 18:00 skupinu D zakončí zápasy Nizozemska s Rakouskem v Berlíně a Francie s Polskem v Dortmundu.

Aktualizujeme…

Skupina D:

Lipsko: Nizozemsko – Francie 0:0

Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn – Attwell (video, všichni Angl.). ŽK: Schouten (Niz.). Divácí: 40.000.

Nizozemsko: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké – Schouten (73. Veerman), Simons (73. Wijnaldum), Reijnders – Frimpong (73. Geertruida), Depay (79. Weghorst), Gakpo. Trenér: Koeman.

Francie: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernandez – Tchouaméni, Kanté, Rabiot – Dembélé (75. Coman), Thuram (75. Giroud), Griezmann. Trenér: Deschamps.

Včerejší zápas mezi Nizozemskem a Francií na Euru 2024 skončil bezbrankovou remízou. Jediný gól zápasu, který vstřelil Xavi Simons z Nizozemska, byl po použití technologie VAR kontroverzně zrušen rozhodčím. Tato remíza znamená, že oba týmy získaly po čtyřech bodech a Polsko, které dnes prohrálo s Rakouskem, zůstává na třetím místě se třemi body.

Francouzi pod vedením trenéra Didiera Deschampse vyhráli v minulosti sedm z osmi zápasů proti Nizozemsku. Týmy se potkaly i v kvalifikaci, kde Francie vyhrála oba zápasy s celkovým skóre 6:1. Tým Francie však ve včerejším zápase nebyl kompletní, neboť největší hvězda Kylian Mbappé nesestoupil na trávník kvůli zraněnému nosu.

Dnes se skupina D dohraje zápasy Nizozemska s Rakouskem a Francie s Polskem. Nizozemci se utkají v Berlíně a Francouzi v Dortmundu. Obě utkání budou rozhodující pro konečné pořadí v této skupině.

Včerejší zápas mezi Nizozemskem a Francií skončil nerozhodně 0:0. Sestavy obou týmů byly následující:
Nizozemsko: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké – Schouten, Simons, Reijnders – Frimpong, Depay, Gakpo
Francie: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernandez – Tchouaméni, Kanté, Rabiot – Dembélé, Thuram, Griezmann

Doufejme, že dnešní zápasy přinesou stejně napínavé momenty jako ten včerejší a že se fanoušci mohou těšit na další skvělé fotbalové akce na letošním Euru.