Bezpečnost země je ohrožena, protože ruská tenistka nemá povolení vstoupit do Polska.

Bezpečnost země je ohrožena, protože ruská tenistka nemá povolení vstoupit do Polska.

Ruská tenistka Věra Zvonarevová byla zastavena na hranicích a nedovoleno jí vstoupit do Polska. Zvonarevová se pokusila dostat do země pomocí víza vydaného Francií, poté co přiletěla z Bělehradu. Ministerstvo uvedlo, že tenistka zůstala v tranzitní zóně letiště Chopin a poté odletěla do Podgorice.

Podle ministerstva je Zvonarevová zařazena na seznam osob, které jsou považovány za nežádoucí na polském území. Osmatřicetiletá finalistka Wimbledonu a US Open z roku 2010, která bývala světovou dvojkou, ukončila kariéru v roce 2015 a o rok později porodila dceru. V roce 2017 se vrátila na tenisové kurty.

Momentálně se Zvonarevová nachází na 655. místě žebříčku WTA a může startovat pouze na omezeném počtu turnajů díky tzv. chráněnému žebříčku. Letos se objevila pouze na třech akcích elitního okruhu a vždy vypadla v prvním kole. Neprošla ani kvalifikací ve Wimbledonu.

Na turnaji ve Varšavě jsou přihlášeny české tenistky Kateřina Siniaková, Linda Fruhvirtová a Linda Nosková.

Polsko je jedním z hlavních spojenců Ukrajiny od začátku ruské invaze a brání vstupu do země lidem, kteří ji podporují. Z podobných důvodů se musela tento týden odhlásit z turnaje v Hamburku také ruská tenistka Anastasija Potapovová. Ona i její tým měli problémy s vízy.