Bičík popisuje Slavii jako mdlou, matnou a nijakou a nerozumí, co se stalo v Suchého hlavě.

Bičík popisuje Slavii jako mdlou, matnou a nijakou a nerozumí, co se stalo v Suchého hlavě.

Stejně jako ostatní mě překvapilo, že Slavia na Slovácku nevyhrála. Domácí i přes odchod trenéra Martina Svědíka zůstávají silným týmem, navíc výborně zachytal Milan Heča. Ale všichni, stejně jak já, očekávali od Slavie víc.

Hodně její přípravu a tím vstup do ligy ovlivnil velký počet hráčů, kteří se zúčastnili mistrovství Evropy. To musí být poznat. Přišly i nějaké změny v hráčském kádru, chce to nějaký čas, aby si to sedlo.

Sparta naopak úvod zvládla. Pardubice vzdorovaly statečně, vedly, ještě v nastavení prvního poločasu Matěj Ryneš nádherným gólem vyrovnal.

Ve druhém Sparta projevila sílu. A kdyby kosovská posila Ermal Krasniqi využila své šance nebo kdyby nahrál Janu Kuchtovi před prázdnou branku, bylo by vítězství přesvědčivější.

Plzeň vyhrála na půdě nováčka Dukly Praha. Ukázalo se, jaký je rozdíl mezi oběma soutěžemi, pro Duklu to byl nadmíru silný protivník.

Hrála sice sympaticky, v první půli trefil Lukáš Matějka tyč a gól Filipa Špatenky byl opravdu chytrý, ale tohle stačit nebude.

Potřebuje posílit, to si trenér Petr Rada dobře uvědomuje. Zřejmě klub čeká, koho pustí pražská „S“, až budou zeštíhlovat kádr.

V olomouckém dresu řádil střelecky útočník Jan Kliment, jeho první gól nůžkami byl parádní. Postěžoval si, že v Plzni nedostal dost prostoru, že na něj trenér Miroslav Koubek i řval. To se stane, že se hráč s trenérem nesejde. Kliment nepatřil mezi Koubkovy favority do základní sestavy, v novém angažmá se může projevit.

Nedovedu si vysvětlit, co bliklo v hlavě mladoboleslavskému obránci Marku Suchému v hlavě. Dva naprosto zbytečné a hloupé zákroky krátce po sobě a vyloučení. Marka znám jako férového, inteligentního fotbalistu, který má něco za sebou. A teď tohle.

Někdy se to však nahromadí. Měl v sobě pocit křivdy, tým hrál už v deseti, v devíti pak už byl proti Jablonci bez šance.

Karviná se ujala brzy proti Liberci vedení, krásně se trefil Martin Regáli. Hosté ovšem zápas otočili. Na prvním a třetím gólu nese vinu brankář Milan Knobloch, který chybně vyběhl. Sám to i přiznal.

Trenéři chtějí po brankáři, aby se pohyboval vysoko, sbíral míče a vlastně nahrazoval stopera. Trenér Martin Hyský to tak požaduje určitě. Ale pak může dojít k takovým chybám, což se teď karvinskému brankáři přihodilo dokonce dvakrát.

Neskutečný závěr mělo utkání v Hradci Králové. Teplice se už radovaly z gólu, který by zřejmě značil vítězství, když VAR objevil dvojdotyk při rohovém kopu. Gól samozřejmě platit nemohl.

A následně skórovali domácí, i když hosté protestovali, že si po autu hráč zpracoval míč pomocí ruky. To video ovšem nezkoumá. A zase v tom budeme mít guláš. Co se posuzuje a co ne. Mělo by se jasně oznámit, jak to vlastně přesně je.

Fotbalová liga se vrací po letní přestávce a fanoušci se mohou těšit na zajímavé zápasy a dramatické momenty. První kolo nabídlo několik překvapení a zajímavých událostí, které stojí za zmínku.

Slavia Praha, která patří mezi favority soutěže, nezvládla svůj zápas na hřišti Slovácka a musela se spokojit s remízou. I přes odchod trenéra Martina Svědíka zůstává tým Slovácka silný a domácí hráči podali skvělý výkon, zejména brankář Milan Heča. Slavia však nezanechala na fanoušcích příliš dobrý dojem a bude muset zapracovat na své formě.

Naopak Sparta Praha zvládla svůj úvodní zápas proti Pardubicím. Po vyrovnaném prvním poločase se ve druhé části hry prosadila silou a zaslouženě si odvezla vítězství. Nová posila Ermal Krasniqi mohla zvýšit skóre, ale Sparta nakonec zvítězila i bez jeho gólu.

Plzeň si poradila s nováčkem Duklou Praha a ukázala, jaký je rozdíl mezi oběma soutěžemi. Dukla sice hrála sympaticky, ale nestačila na kvalitu Plzně. Hráči Dukly budou muset posílit své řady, aby mohli konkurovat silnějším týmům.

V dalším zápase se prosadil střelecky Jan Kliment v dresu Olomouce, který si stěžoval na nedostatek prostoru v Plzni. Kliment ukázal svůj potenciál a může se stát důležitou posilou pro svůj nový tým.

Největším překvapením bylo vyloučení Marka Suchého z Mladé Boleslavi, který si za krátký čas udělal dvě zbytečné chyby a musel opustit hřiště. Takové chyby od něj fanoušci nečekali a trenér týmu bude muset řešit jeho disciplínu.

Liga nabídla i dramatické zápasy, jako například duel mezi Karvinou a Libercem, kde hosté dokázali otočit nepříznivý stav a zvítězit. Brankář Karviné udělal chybu při prvním a třetím gólu soupeře, což ukázalo, jak důležitá je koncentrace a pozornost v bráně.

Celkově první kolo ligy přineslo zajímavé momenty a ukázalo, že týmy budou muset tvrdě pracovat na své formě a taktice, aby dosáhly úspěchu v nadcházející sezóně. Fanoušci se mohou těšit na další vzrušující zápasy a sledovat boj o titul mistra ligy.