Bitka zakončila napínavý duel, anglický reprezentant ji chytře zvládl.

Bitka zakončila napínavý duel, anglický reprezentant ji chytře zvládl.

Incident v nedělím duelu odstartoval v 88. minutě hostující Neco Williams, který nevybíravě vystrčil obránce Chelsea Marca Cucurellu mimo hrací plochu. U postranní čáry okamžitě vypukl chaos.

Do skrumáže se zapojili hráči obou týmů i řada mužů z laviček. Jen ofenzivní hráč Blues Cole Palmer si ostentativně sedl na zem, aby se od celé té mely distancoval.

Šarvátka hráčů Chelsea a Nottinghamu:

Vrcholem konfliktu bylo, když domácí forvard Nicolas Jackson dal facku Moratovi z týmu Forest. Jackson se přitom do šarvátky zapojil z lavičky, protože ho jen několik minut předtím vystřídal Christopher Nkunku.

Na rozdíl od ostatních zúčastněných však autor políčku nebyl potrestán, jiní bijci viděli za výtržnosti žluté karty. Jacksonův prohřešek sice nechal rozhodčí Chris Kavanagh bez trestu, ale vše může ještě zvrátit Fotbalová asociace (FA).

Obsluha VAR si všimla Jacksonova políčku, ale během hry nezasáhla, což ponechává otevřená vrátka pro další postih.

Zápas byl vyhrocený od úvodního hvizdu. Hráči Chelsea dostali šest žlutých karet, za což klubu hrozí pokuta 50 000 liber za nesportovní chování.

Navzdory rvačce a hrozbě sankcí ze strany FA byl domácí kouč Enzo Maresca s chováním svých svěřenců spokojen.

„Líbí se mi týmový duch. Líbí se mi, jak se z nich stává tým,“ řekl po zápase s tím, že agresivní přístup hráčů bere jako dobrý signál sílící soudržnosti kolektivu.

Dění na trávníku bylo dramatické i po fotbalové stránce. Nottingham se ujal na začátku druhého poločasu vedení, když se po čtyřech minutách prosadil Chris Wood. Chelsea však rychle odpověděla.

Klíčovou roli sehrál Palmer, který připravil vyrovnání pro Noniho Maduekeho. Palmer touto asistencí rozšířil svou už tak impozantní bilanci. Během sedmi ligových zápasů si připsal pět asistencí a šest gólů.

A byl to právě Palmer, který se od rvačky držel co nejdál. Tvůrce hry Chelsea, který už měl žlutou kartu, se vědomě rozhodl, že se šarvátce zcela vyhne. Mladý anglický reprezentant si dokonce sedl na zem.

Fanoušky na sociálních sítích to pobavilo. Mnozí ocenili jeho chytrý taktický tah, jak se vyhnout druhé žluté kartě a tím i hrozbě vyloučení.

Zápas, který skončil remízou 1:1, se tak do paměti fanoušků zapíše divokou rvačkou u postranní čáry i Palmerovým chladnokrevným rozhodnutím nezasahovat do konfliktu.

Vypjatý duel završila bitka, anglický reprezentant ji mazaně proseděl

V nedělním fotbalovém utkání došlo k incidentu, který vyústil v bitku mezi hráči obou týmů. Začalo to v 88. minutě, kdy hostující Neco Williams fauloval obránce Chelsea Marca Cucurellu mimo hrací plochu. Tento moment rozpoutal chaos na hřišti.

Do rvačky se zapojili hráči obou týmů i několik náhradníků. Pouze ofenzivní hráč Chelsea Cole Palmer si sedl na zem, aby se distancoval od celé situace.

Vrchol konfliktu nastal, když domácí útočník Nicolas Jackson dal facku hráči Nottinghamu Moratovi. Jackson se do rvačky zapojil z lavičky, protože byl nedlouho předtím střídán Christopherem Nkunkuem.

Na rozdíl od ostatních účastníků bitky nebyl Jackson potrestán, zatímco ostatní dostali žluté karty. Rozhodčí Chris Kavanagh nezasáhl do Jacksonova prohřešku, ale Fotbalová asociace (FA) může ještě udělit postih.

Obsluha VAR si všimla Jacksonovy facky, ale nezasáhla během hry, což znamená, že je stále možné další tresty. Zápas byl plný napětí od začátku. Hráči Chelsea obdrželi celkem šest žlutých karet, za což hrozí klubu pokuta ve výši 50 000 liber za nesportovní chování.

Přestože byla situace vyhrocená, domácí trenér Enzo Maresca byl spokojen s chováním svých hráčů. Podle něj ukazuje agresivní přístup hráčů sílu kolektivu a týmového ducha.

Na hřišti bylo dramatické i po fotbalové stránce. Nottingham se ujal vedení na začátku druhého poločasu díky gólu Chrise Wooda, ale Chelsea rychle odpověděla.

Klíčovou roli sehrál Cole Palmer, který připravil vyrovnání pro Noniho Maduekeho. Palmer tak rozšířil svou impozantní bilanci s pěti asistencemi a šesti góly během sedmi ligových zápasů.

A právě Palmer se od bitky držel co nejdál. Tvůrce hry Chelsea, který už měl žlutou kartu, se rozhodl vyhnout se dalšímu konfliktu a dokonce si sedl na zem. Tento chytrý tah ocenili fanoušci na sociálních sítích.

Celé utkání skončilo remízou 1:1, ale fanoušci si budou pamatovat nejen divokou rvačku u postranní čáry, ale také Palmerovo chladnokrevné rozhodnutí nezasahovat do konfliktu.