Bohemians 1905 sankcionováni pokutou ve výši 570 tisíc za chování fanoušků v Konferenční lize

Bohemians 1905 sankcionováni pokutou ve výši 570 tisíc za chování fanoušků v Konferenční lize

Fotbalový klub Bohemians dostal trest za čtyři prohřešky, které se staly během zápasu 3. srpna na stadionu Sparty na Letné. Největší část pokuty tvoří 10 tisíc eur za nevhodné, provokativní a urážlivé pokřiky. Dalších šest tisíc eur musí Pražané zaplatit za zapalování předmětů a odpalování pyrotechniky. Čtyři tisíce eur jsou pokuta za blokování schodišť a východů na tribunách a 3750 eur za vhazování předmětů na hrací plochu.

Zápas sledovalo přes 12 tisíc diváků. Bohemians v odvetě prohráli 2:4 a po úvodní venkovní porážce 0:3 v kvalifikaci vypadli. Tento výsledek znamenal, že „Klokani“ skončili hned po prvním dvojzápase této pohárové sezony a návrat do některé z velkých soutěží UEFA po 36 letech jim nevyšel.

Tresty za nevhodné chování fanoušků jsou v poslední době častější. Fotbalové kluby se snaží bojovat proti násilnému a nebezpečnému chování fanoušků, které může ohrozit bezpečnost ostatních diváků i hráčů. Pokuty jsou jednou z forem trestu, které mají za cíl odradit fanoušky od takového chování. Doufejme, že tyto tresty přispějí k vytvoření bezpečnějšího a příjemnějšího prostředí pro všechny fotbalové fanoušky.