Boston nezískal žádné body ani bez Pastrňáka, Vladař dostal šest gólů.

Boston nezískal žádné body ani bez Pastrňáka, Vladař dostal šest gólů.

V utkání mezi týmy Boston Bruins a Anaheim Ducks byl první gól vstřelen až ve třetí třetině. V 46. minutě poslal Anaheim do vedení Mason McTavish, ale Bruins rychle vyrovnali. V čase 46:29 srovnal Matthew Poitras svou první brankou v NHL. Za pouhé čtyři minuty se devatenáctiletý centr Jake DeBrusk prosadil podruhé a vylepšil svou bilanci na dvě branky a jednu asistenci v NHL. Konečnou podobu výsledku dal kapitán hostů Brad Marchand, který trefil prázdnou branku Ducks a zajistil tak pátou výhru Bostonu v sezóně. České trio Pastrňák, Pavel Zacha a Jakub Lauko v utkání nezaznamenalo žádné body. Neprosadil se ani obránce Anaheimu Radko Gudas.

Dalším zápasem bylo utkání mezi týmy Detroit Red Wings a Calgary Flames. Vladař nastoupil do svého druhého zápasu v sezóně. Zatímco v prvním duelu pomohl Calgary k výhře 4:3 nad Buffalem, ve druhém zápase mu tolik nevyšlo. Na ledě Detroitu inkasoval šest branek z 30 střel a zápas zakončil s osmdesátiprocentní úspěšností zásahů.

Hned třikrát českého brankáře překonal Alex DeBrincat. Americký útočník vstřelil svůj první hattrick od sezóny 2018/2019 a zažil pátý třígólový večer v NHL. DeBrincat, který přišel do Detroitu před sezónou z Ottawy výměnou za Dominika Kubalíka, Donovana Sebranga a dva výběry v draftu, dal v úvodních šesti zápasech osm branek a je momentálně nejlepším střelcem ligy.

Red Wings vyhráli popáté za sebou a drží druhou příčku v tabulce Východní konference za Bostonem. Calgary je na Západě s bilancí dvou výher a čtyř proher desáté. V dalších zápasech NHL se můžeme těšit na další zajímavé souboje a sledovat, jak se bude vyvíjet tabulka a individuální statistiky hráčů.