Bouře Menšík zasáhla New York: ohromující dopad a svět v úžasu

Bouře Menšík zasáhla New York: ohromující dopad a svět v úžasu

Český tenista Jonáš Menšík se stal senzací letošního US Open, když postoupil do třetího kola grandslamového turnaje ve svých sedmnácti letech. Tento úspěch se podařil jen velmi málo hráčům v historii tenisu. Mezi nimi nejsou ani takové hvězdy jako Novak Djokovič, Rafael Nadal či Roger Federer. Naposledy se někomu podařilo takhle mladému tenistovi postoupit mezi 32 nejlepších hráčů na US Open před 33 lety.

Jonáš Menšík, který pochází z Prostějova, hrál vůbec svou první kvalifikaci grandslamu a hned se mu podařilo prorazit. Přesto zůstává klidný a užívá si každý moment. „Zvládám to. Vše si užívám, což je klíčové. Na jedné straně tu nemám co ztratit, na druhé vím, že můžu porazit kohokoliv,“ řekl v rozhovoru s českými novináři v New Yorku.

Menšíkův úspěch na US Open je obrovským překvapením a zaujal i světovou jedničku Novaka Djokoviče, který ho osobně pozval na tréninky do Bělehradu. „Byla to obrovská zábava, Novak je mimo kurt ten nejmilejší chlápek, jakého jsem kdy potkal. Je to úplně normální člověk,“ řekl Menšík o setkání s Djokovičem.

Jonáš Menšík se v poslední době rychle posunul v žebříčku a před rokem byl až v deváté stovce světového žebříčku. Nyní se pohybuje mezi elitními padesátkou. Ačkoli je v pátečním třetím kole US Open outsiderem, svou hrou zaujal natolik, že ho experti neodepisují předem a věří, že by mohl potrápit světovou devítku Taylora Fritze.

Menšík ukazuje svůj hrozivý potenciál a jeho výkony jsou výjimečné. Navzdory svému věku ukazuje zralost, všestrannou hru a klidné vystupování. Jeho schopnost přizpůsobit se různým herním stylům a jeho solidní obranné schopnosti by pro Fritze mohly být nebezpečné. Duel mezi nimi slibuje fascinující bitvu mezi zkušeností a potenciálem.

Jonáš Menšík sní o tom, že se jednoho dne stane světovou jedničkou, vyhrává grandslamy a další velké turnaje. Ačkoli je to sen každého tenisty, který hraje tenis, Menšík ukazuje, že má na to potenciál a talent, aby se mu to podařilo.