Bouzková prohrála ve Washingtonu finále s Badosaovou po vyrovnaném zápase

Bouzková prohrála ve Washingtonu finále s Badosaovou po vyrovnaném zápase

S prvním zhruba hodinovým přerušením na začátku druhého setu se Bouzková vyrovnala a díky brejku za stavu 5:4 srovnala. V rozhodující sadě, která byla rovněž v úvodu krátce přerušena, šestadvacetiletá Češka ztratila dvakrát podání a Badosaová už výhodu udržela.

Bouzková promarnila šanci na druhý titul a nezvládla šestý ze sedmi finálových zápasů v kariéře. Jediný dosavadní triumf na okruhu WTA si připsala před dvěma lety v Praze. Badosaová naopak vyhrála i čtvrté finále v kariéře a ukončila přes dva roky dlouhé čekání na titul.

Tenisový turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch):

Muži (dotace 2,271.715 dolarů):

Čtyřhra – finále: Withrow, Lammons (4-USA) – Melo, Matos (8-Braz.) 7:5, 6:3.

Ženy (dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra – finále: Badosaová (Šp.) – Bouzková (ČR) 6:1, 4:6, 6:4.

Ve finále tenisového turnaje ve Washingtonu se odehrál napínavý zápas mezi Paulou Badosaovou a Markeťou Bouzkovou. Bouzková bojovala s velkou odhodlaností, ale nakonec musela po třísetovém duelu gratulovat soupeřce k vítězství.

Badosaová se ujala vedení hladce získaným prvním setem, ale Bouzková se nevzdala a dokázala vyrovnat stav. Rozhodující třetí set byl plný emocí a napětí, ale nakonec se šťastnější ukázala být španělská hráčka, která si tak připsala čtvrtý titul v kariéře.

Pro Markeťu Bouzkovou to byla zklamání, jelikož měla šanci na druhý titul ve své kariéře. Nicméně, mladá česká tenistka ukázala svůj bojovný duch a talent, který jí v budoucnu může přinést další úspěchy.

Celkově byl turnaj ve Washingtonu velmi zajímavý a nabídl skvělé tenisové zápasy jak u mužů, tak u žen. Doufejme, že se budeme moci brzy těšit na další skvělé sportovní akce a inspirativní vystoupení tenisových hvězd.