Bouzková ukončuje svou účast v Soulu, Fruhvirtová nedosáhla úspěchu v Hongkongu.

Bouzková ukončuje svou účast v Soulu, Fruhvirtová nedosáhla úspěchu v Hongkongu.

Ve čtvrtfinále tenisového turnaje žen v Soulu došlo k dramatickému zápasu mezi pětadvacetiletou Bouzkovou a Číňankou Jüan Jüe. Bouzková se dostala do ztráty 0:2 a 3:5, ale dokázala odvrátit celkem osm setbolů. Bohužel, nakonec ztratila servis a prohrála zápas. Ve druhé sadě musela Bouzková dotahovat soupeřku, když ta vedla 3:1. Přesto se jí podařilo vynutit si tie-break, ve kterém však nezačala dobře. Jüan Jüe vedla 5:3, ale Bouzková dokázala otočit skóre čtyřmi body za sebou. Bohužel, nedokázala se dostat k setbolu a zápas ukončila druhým mečbolem.

Bouzková tak promarnila šanci zahrát si první semifinále v této sezóně. Naopak Jüan Jüe postoupila do finále, kde se utká s Američankou Eminou Bektasovou, která je umístěná na druhé stovce žebříčku.

Současně probíhá také tenisový turnaj žen v Hongkongu. Ve čtvrtfinále došlo k několika zajímavým zápasům. Kanadská tenistka Fernandezová porazila českou hráčku L. Fruhvirtovou 7:6 a 6:2. Italka Trevisanová porazila třetí nasazenou Belgičanku Mertensovou 6:4 a 6:3. A Ruska Blinkovová porazila Španělku Sorribesovou 7:6 a 6:3.

Oba turnaje mají dotaci 259 303 dolarů a hrají se na tvrdém povrchu.