Boxer Usyk překonal výzvu a přestože byl na zemi a lapal po dechu, dosáhl vítězství. Dubois se cítil okradený.

Boxer Usyk překonal výzvu a přestože byl na zemi a lapal po dechu, dosáhl vítězství. Dubois se cítil okradený.

Usyk je ukrajinský profesionální boxer, který se proslavil svými úspěchy na amatérské i profesionální úrovni. Jeho největším úspěchem je zisk zlaté medaile na olympijských hrách v Londýně v roce 2012. Dále se stal amatérským mistrem světa a Evropy.

V roce 2021 dokázal Usyk obhájit své mistrovské pásy, když porazil britského boxera Anthony Joshuu. Tento souboj byl velmi očekávaný a Usyk dokázal přesvědčivě zvítězit. V odvetě o rok později porazil Joshuu znovu, čímž si připsal další vítězství.

Usyk má za sebou již 21 profesionálních zápasů, ve kterých zvítězil ve všech. Jeho soupeř Daniel Dubois se v tomto souboji sice statečně bránil, ale nakonec prohrál. Dubois si tak pohoršil na bilanci 19 vítězství a 2 porážky.

Po vítězství nad Joshuou se Usyk vyjádřil, že je velmi vděčný svému týmu, rodině a fanouškům. Také vyjádřil podporu své vlasti Ukrajině a ukrajinské armádě, která bojuje proti ruské invazi. Usyk se snaží maximálně podporovat své krajané, kteří trpí v důsledku této invaze.

Souboj s Duboisem se konal v Polsku, což bylo pro Usyka výhodné, protože je Polsku blízkým sousedem Ukrajiny. Usyk knockoutoval Duboise poprvé v osmém kole a zápas skončil v devátém kole po dalším tvrdém úderu Usykova do Duboisovy čelisti.

Kontroverzní moment přišel v pátém kole, kdy Usyk skončil na zemi a lapal po dechu po zásahu do oblasti horní části těla. Rozhodčí dal Usykovi čas na zotavení a souboj pokračoval. Dubois však po zápase odmítl, že by se jednalo o nízký úder. Tvrdil, že byl okraden o vítězství.

Vítězství Usyka by mohlo oživit jednání o sjednocujícím souboji s šampionem WBC Tysonem Furym. Původně se měli Usyk a Fury utkat na konci dubna, ale podle promotéra Usyka se nedohodli na podmínkách. Usyk je připravený na souboj s Furym a doufá, že i Fury je připravený na něj.