Boxerský zápas století ohrožen děsivou tržní ranou od Furyho.

Boxerský zápas století ohrožen děsivou tržní ranou od Furyho.

V posledních dnech se ve světě boxu objevila zpráva, která zklamala mnoho fanoušků. Tyson Fury, britský boxer a současný šampion organizace WBC, oznámil, že se zranil a musí odložit svůj plánovaný zápas s ukrajinským boxerem Oleksandrem Usykem. Fury byl velmi zničený touto situací, protože se na tento zápas připravoval dlouhou dobu a cítil se ve fantastické formě.

Podle promotérské společnosti Furyho se teprve dozvěděl, jak dlouho bude trvat hojení jeho zranění. Tato informace je samozřejmě velmi důležitá pro plánování jeho dalších kroků a termínů budoucích zápasů.

Tyson Fury je momentálně šampionem organizace WBC, zatímco Oleksandr Usyk drží mistrovské pásy organizací WBA, WBO a IBF. Vítěz jejich plánovaného souboje by se stal prvním absolutním mistrem světa v těžké váze držícím čtyři pásy. Posledním absolutním šampionem byl britský boxer Lennox Lewis, který v roce 1999 držel pásy organizací WBC, WBA a IBF.

Sjednocující zápas mezi Furym a Usykem byl plánován již delší dobu. Původně se měli utkat v dubnu loňského roku ve Wembley, ale jejich promotéři se nakonec nedohodli na podmínkách zápasu.

Tyson Fury od svého příchodu do profesionálního boxu v roce 2008 vyhrál 34 zápasů a jednou remizoval. Oleksandr Usyk zvítězil ve všech 21 svých profesionálních zápasech.

I přes tuto nečekanou překážku v jejich plánech jsou fanoušci obou boxerů nadále nadšeni a očekávají, že se tento souboj uskuteční co nejdříve. Doufejme, že se Tyson Fury brzy uzdraví a budeme moci vidět tento velkolepý zápas mezi dvěma špičkovými boxerky.