Braga vítězně zahájila play off o fotbalovou Ligu mistrů proti Panathinaikosu

Braga vítězně zahájila play off o fotbalovou Ligu mistrů proti Panathinaikosu

Portugalský celek Braga vyhrál první zápas 4. předkola fotbalové Ligy mistrů proti Panathinaikosu Atény. Braga se prosadila dvěma góly po změně stran, když se trefili Ruiz a střídající Djaló. Panathinaikosu naději do odvety dal Mancini v páté minutě nastavení. Braga tak už má na dosah postup do skupin Ligy mistrů, což by bylo poprvé od sezony 2012/13.

Dalším zápasem dne bylo utkání mezi norským týmem Molde a Galatasaray Istanbul. Molde se dostal do vedení po rohovém kopu, když hlavou skóroval Ellingsen. Galatasaray ale dokázal otočit skóre ještě do poločasu díky gólům Oliveiry a Icardiho. Molde se ale nevzdal a srovnal po dalším rohu díky gólu Haugena. Nakonec však favorizovaný Galatasaray rozhodl o vítězství ve třetí minutě nastavení, když se trefil norský záložník Midtsjö po přihrávce Icardiho.

Posledním zápasem dne bylo utkání mezi Maccabi Haifa a Young Boys Bern, které skončilo bez branek. Oba týmy tak mají ještě šanci na postup do skupin Ligy mistrů, který bude rozhodnut v odvetě za týden.

Výsledky zápasů 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Maccabi Haifa – Young Boys Bern 0:0

Molde (Nor.) – Galatasaray Istanbul 2:3 (1:2)

Branky: 8. Ellingsen, 56. Haugen – 25. Oliveira, 29. Icardi, 90.+3 Midtsjö.

Nemistrovská část:

Braga – Panathinaikos Atény 2:1 (0:0)

Branky: 51. Ruiz, 73. Djaló – 90.+5 Mancini.