Brankář projevil výtečnou znalost pravidel a nechal si dát gól

Brankář projevil výtečnou znalost pravidel a nechal si dát gól

V nedávném utkání brazilské ligy mezi týmy Atlético Mineiro a Corinthians došlo k zajímavé situaci, která vyvolala rozruch mezi fanoušky. Při stavu 1:1 v poslední čtvrtině zápasu kopalo Atlético Mineiro standardní situaci z vzdálenosti asi 30 metrů. Centr proletěl pokutovým územím a nikdo ho nedokázal tečovat, a tak mířil přímo na brankáře. Ten se však na poslední chvíli uhnul a míč tak doplachtil do sítě.

Okamžitě se na sociálních sítích objevily reakce fanoušků, kteří obvinili brankáře z podvodu a tvrdili, že si úmyslně nechal dát gól, aby ovlivnil výsledek zápasu. Nicméně, co fanoušci neuvědomili, je skutečnost, že rozhodčí nařídil nepřímý kop.

Brankář Cássio dobře věděl, že pokud by se rozhodl zasáhnout míč a odrazil by se od něj do sítě, gól by platil a Atlético Mineiro by šlo do vedení. Ale protože se jednalo o nepřímý kop, rozhodl se Cássio podle pravidel odkopnout míč od brány.

Tato situace vyvolala nadšení mezi fanoušky a byla oceněna jako geniální tah brankáře. Server goal.com o Cássiovi napsal článek s titulkem „Génius“ a na sociálních sítích se objevily reakce jako „1000 IQ Cássio“ s emotikonem mozku.

Díky tomuto rozhodnutí brankáře skončil zápas mezi Corinthians a Atlético Mineiro remízou 1:1. V aktuální tabulce se Corinthians nachází na jedenáctém místě, zatímco Atlético Mineiro je na páté příčce.

Tato situace ukazuje, jak důležité je dobře znát pravidla fotbalu a jak mohou hráči svými rozhodnutími ovlivnit výsledek zápasu. Cássio se svým geniálním tahem ukázal, že i brankář může být klíčovým hráčem týmu a svými schopnostmi ovlivnit průběh zápasu.