Brankář Vaněček vychytal 32 zákroky a zajistil výhru New Jersey, týmu Vegas se poprvé v této sezóně nedařilo bodovat.

Brankář Vaněček vychytal 32 zákroky a zajistil výhru New Jersey, týmu Vegas se poprvé v této sezóně nedařilo bodovat.

Hokejový zápas mezi týmy Chicago Blackhawks a New Jersey Devils byl plný akce a emocí. Devils vstoupili do utkání aktivně a po dvou minutách se jim podařilo dostat do vedení díky druhému gólu Taylora Halla v této sezóně. Chicago se však nevzdalo a dokázalo zápas otočit ve svůj prospěch.

New Jersey sice skóre otočilo během minuty a půl, když góly vstřelili Dawson Mercer a Max Willman, ale Chicago se nevzdalo. Osmadvacetiletý americký útočník Max Willman, který se po zranění Jacka Hughese přesunul z farmy do prvního týmu Devils, vstřelil ve své premiéře pátý gól v NHL. „Je příjemné se připojit k týmu a hned dát gól. Navíc jsme vyhráli, takže je všechno ještě sladší,“ řekl Willman po utkání.

Chicago se snažilo dotáhnout zápas do prodloužení, ale Devils měli poslední slovo. V poslední sekundě zápasu pojistil jejich výhru trefou do prázdné branky Michael McLeod. Brankář Vítek Vaněček, který odchytal celý zápas za Devils, měl skvělý výkon. Zaznamenal 94,1% úspěšnost zákroků a podle statistik odchytal nejlepší utkání v dosavadním průběhu sezóny.

Dalším zápasem, který stojí za zmínku, bylo utkání mezi týmy Anaheim Ducks a Vegas Golden Knights. Golden Knights vedli po dvou třetinách 2:0, ale Ducks dokázali ve třetí třetině zápas otočit a vyhrát 4:2. Dvěma góly v této části zápasu se blýskl Sam Carrick. Vítěznou branku vstřelil Mason McTavish.

Ducks vyhráli již pošesté v řadě, což je nejdelší aktivní vítězná série v NHL. Navíc se radovali i přesto, že v zápase prohrávali. „Dnešní výhra ukázala charakter týmu. Nikdy se nevzdáváme a věříme jeden druhému. Nezáleží na tom, o kolik prohráváme. Vždy víme, že můžeme zápas otočit,“ řekl po utkání Sam Carrick.

Obránce Radko Gudas odehrál již počtvrté v této sezóně více než 20 minut a byl třetím nejvytíženějším hráčem Anaheimu. K výhře přispěl čtyřmi zblokovanými střelami a byl nejobětavějším hráčem zápasu. Brankář Lukáš Dostál se po návratu jedničky Johna Gibsona musel spokojit s rolí náhradníka.

Oba zápasy ukázaly, jakou sílu a bojovnost mají týmy NHL. Hráči neustále bojují a nevzdávají se, což přináší divákům skvělou podívanou.