Brankář Vaněček zneškodnil 32 střel a přivedl New Jersey k vítězství

Brankář Vaněček zneškodnil 32 střel a přivedl New Jersey k vítězství

Včerejší večer byl ve světě NHL plný zajímavých zápasů a výsledků. Jedním z nich bylo utkání mezi týmy New Jersey Devils a Detroit Red Wings. Devils nakonec zvítězili 4:3.

Hned v úvodní polovině utkání se vyznamenal brankář Devils, Vaneček, který si připsal několik důležitých zákroků. Nicméně ve 33. minutě inkasoval, když ho překonal Daniel Sprong zblízka. Devils se ale dokázali vrátit do hry a otočit skóre. Dva góly v prostřední třetině vstřelil Jack Hughes. U prvního gólu mu přihrál Palát, který mu puk poslal do branky od zadního mantinelu. Poté se Devils odskočili na rozdíl dvou gólů díky trefám Dougieho Hamiltona a Erika Hauly. Red Wings se ale nevzdali a 34 vteřin před koncem zápasu snížil Robby Fabbri.

Dalším zajímavým utkáním bylo střetnutí mezi týmy San Jose Sharks a Vegas Golden Knights. San Jose prohrálo 1:4. Český útočník Filip Zadina, který v létě přestoupil z Detroitu do San Jose, se hned v úvodu utkání prosadil a vyrovnal skóre. Poté ale Vegas rozhodlo třemi góly v rozmezí 39. až 43. minuty.

Další český hráč, Jakub Vrána, se představil v utkání mezi týmy St. Louis Blues a Dallas Stars. St. Louis nakonec prohrálo 1:2 po samostatných nájezdech. Vrána asistoval u jediné branky St. Louis, kterou vstřelil Tyler Tucker.

V dalším zápase se střetli týmy Buffalo Sabres a New York Rangers. Rangers vyhráli 5:1. Český útočník Filip Chytil si připsal asistenci u prvního gólu Rangers v nové sezóně. Na modré čáře přihrál puk Artěmiji Panarinovi, který ho poslal do odkryté branky.

Další výsledky zápasů NHL:

– Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 2:4

– Nashville Predators – Seattle Kraken 3:0

– Minnesota Wild – Florida Panthers 2:0

Těšit se můžeme na další zajímavá utkání a výsledky ve světě NHL.