Brankářský tým Nečas a spol. ztratil svého hráče. Klub se rozhodl podepsat slovenského veterána na zkoušku.

Brankářský tým Nečas a spol. ztratil svého hráče. Klub se rozhodl podepsat slovenského veterána na zkoušku.

Dánský brankář Frederik Andersen, který působí v hokejovém klubu Carolina Hurricanes, se podrobí lékařskému vyšetření. Tuto informaci sdělila Carolina na sociálních sítích, ale další podrobnosti zatím nebyly zveřejněny. Klub slíbil poskytnout další informace, jakmile budou k dispozici nové zprávy.

Andersen, který je čtyřiatřicetiletý, nastoupil v tomto ročníku do šesti zápasů a vychytal čtyři výhry. Naposledy byl v brance při čtvrtfinále porážce proti New York Rangers. V sobotním utkání proti New York Islanders nahradil Andersen finského brankáře Antti Raantu, který je stejně starý jako on. Do týmu se také připojil zkušený Jaroslav Halák.

Osmatřicetiletý bratislavský rodák odehrál během svých 17 sezón v NHL za sedm týmů celkem 581 utkání. Naposledy působil v minulé sezóně v týmu New York Rangers. Předtím chytal také za Montreal, St. Louis, Washington, Islanders, Boston a Vancouver.

Carolina Hurricanes jsou momentálně pátým nejlepším týmem Východní konference s sedmi výhrami ze 12 zápasů. Jejich oporou je český útočník Martin Nečas.