Bratři Fuksové těsně minuli medaili na deblkanoi o necelou sekundu.

Bratři Fuksové těsně minuli medaili na deblkanoi o necelou sekundu.

Z vítězství se radovali Číňané Liou Chao, Ťi Po-wen, stříbro získali Italové Gabriele Casadei, Carlo Tacchini a bronzové medaile vybojovali Joan Antoni Moreno a Diego Domínguez ze Španělska.

Fuksové se do bojů o medaile probojovali zásluhou čtvrtého místa v dopoledním semifinále, když dokázali ve finiši předstihnout rumunskou dvojici Ilie Sprincean, Oleg Nuta. I ve finále byli po startu poslední, v závěru ale předstihli Brazilce Jackyho Nascimenta a Isaquiase Queiroza.

Česká kanoistická dvojice bratrů Fuksových nedosáhla na medaili ve finále deblkanoistiky na letošních olympijských hrách v Tokiu. Sice jim chyběla necelá sekunda k zisku medaile, ale nakonec obsadili 4. místo.

Vítězství si odnesli Číňané Liou Chao a Ži Po-wen, stříbro získali Italové Gabriele Casadei a Carlo Tacchini a bronzové medaile si odvezli Joan Antoni Moreno a Diego Domínguez ze Španělska.

Fuksové se do boje o medaile probojovali díky čtvrtému místu v dopoledním semifinále, kde ve finiši předstihli rumunskou dvojici Ilie Sprincean a Oleg Nuta. I ve finále startovali z poslední pozice, ale v závěru závodu dokázali předstihnout brazilský tým Jackyho Nascimenta a Isaquiase Queiroza.

I když se bratři Fuksové nedostali na stupně vítězů, jejich výkon byl skvělý a ukázal, že patří mezi špičku světové kanoistiky. Doufejme, že se jim podaří získat medaili v dalších soutěžích a že budou pokračovat ve svém úspěšném kanoistickém putování.