Brazílie neobhájí olympijské zlato v fotbale kvůli senzaciálnímu selhání

Brazílie neobhájí olympijské zlato v fotbale kvůli senzaciálnímu selhání

Argentina se stala vítězem turnaje týmů do 23 let v Caracasu a získala tak místo na olympijských hrách. Rozhodující branku v 78. minutě vstřelil Luciano Gondou. Tým Argentiny skončil druhý s pěti body, ztrácel pouze dva body na první Paraguay. Brazílie získala tři body a poslední Venezuela jeden bod.

Na olympijské hry postoupily pouze první dva týmy z tabulky. To znamená, že Brazílie bude poprvé od roku 2004 chybět pod pěti kruhy a přišla tak o šanci na třetí zlatou medaili za sebou. Argentina získala zlato na hrách v letech 2004 a 2008. Paraguay bude hrát na olympiádě potřetí, v roce 2004 získala stříbro.

„Zasloužili jsme si to. V kvalifikaci jsme ani jednou neprohráli,“ radoval se Goundou, střelec vítězné branky Argentiny do sítě Brazílie.

„Býli jsme připraveni, ale dopadlo to špatně. Celý turnaj jsme se trápili a nešlo to podle našich představ,“ přiznal brazilský záložník Andrey Santos.

Tento turnaj byl důležitý pro všechny týmy, protože se jednalo o kvalifikaci na olympijské hry. Argentinský tým si zaslouženě zajistil účast na této prestižní události, zatímco Brazílie musí přijmout skutečnost, že se letos nezúčastní olympijských her.