Brenda Fruhvirtová skončila po porážce od Gauffové, Nosková se prosadila

Brenda Fruhvirtová skončila po porážce od Gauffové, Nosková se prosadila

Šestnáctiletá Fruhvirtová si v Aucklandu připsala proti Anně Blinkovové první výhru na elitním okruhu WTA v kariéře, druhé vítězství ovšem v ostře sledovaném souboji proti obhájkyni titulu nepřidala. Proti třetí hráčce světového žebříčku přitom začala výborně, jako první získala podání soupeřky a vedla 2:1, vzápětí však sama o servis přišla. Gauffová srovnala na 2:2 a pak už byl zápas její jasnou záležitostí, 117. tenistce rankingu povolila jediný gem a ve druhém setu jí nadělila „kanára“. Utkání trvalo hodinu a deset minut.

To Karolína Plíšková bojovala v Brisbane proti grandslamové šampionce Jeleně Ostapenkové tři sety a přes dvě a čtvrt hodiny. Nakonec však Češka třetí nasazené rivalce podlehla 2:6, 6:4, 3:6 a na dvě vítězství v řadě čeká od dubnového turnaje ve Stuttgartu.

Do čtvrtfinále naopak proklouzla Linda Nosková. Devatenáctiletá hráčka si poradila za dvě hodiny a dvě minuty v rovnocenném třísetovém klání s Julií Rieraovou z Argentiny. Po jasné výhře v prvním setu 6:1 nevyužila ve druhém dějství vedení 3:0 a sadu nakonec ztratila v tie-breaku, rozhodující set však ovládla 6:3, když proměnila pátý mečbol.

V mužské části turnaje nedotáhl dobře rozehraný zápas k triumfu Tomáš Macháč. Domácímu Rinkymu Hijikatovi podlehl 7:5, 2:6, 6:7.