Brenda Fruhvirtová získala 14. titul mezi dospělými po vítězství nad Ruskem

Brenda Fruhvirtová získala 14. titul mezi dospělými po vítězství nad Ruskem

Česká tenistka Brenda Fruhvirtová se opět ukázala ve velké formě na turnaji ITF v Heraklionu. Jako nasazená jednička se postavila proti dvojce turnaje, pětatřicetileté veteránce Makarovové, a strávila na kurtu pouhých hodinu a 11 minut. Zápas skončil výsledkem 6:1 a 6:3 ve prospěch Fruhvirtové.

Tato výhra jí přinesla 70 bodů do žebříčku a měla by si polepšit na 118. místo. Fruhvirtová je známá svým skvělým nástupem do dospělého tenisu. Loni vyhrála osm trofejí z podniků ITF a letos přidala dalších šest. Bohužel kvůli věkovému limitu nemůže ještě hrát plný počet dospělých turnajů.

Letos se Fruhvirtová již zúčastnila i velkých turnajů v Miami, Madridu a pařížském French Open, ale zatím čeká na svou první vyhranou zápas na okruhu WTA.

Na turnaji ITF v Heraklionu se jednalo o finále dvouhry. Fruhvirtová se utkala s ruskou hráčkou Makarovovou. Výsledek zápasu byl jednoznačný ve prospěch české tenistky, která zvítězila 6:1 a 6:3. Toto vítězství je pro Fruhvirtovou již čtrnáctým finále, které vyhrála na okruhu ITF.

Brenda Fruhvirtová se tak opět ukázala jako talentovaná a perspektivní tenistka. Její úspěchy na juniorských turnajích naznačují, že má před sebou velkou budoucnost. Doufejme, že se jí brzy podaří zazářit i na turnajích WTA a přidat další vítězství do své sbírky.