Brenda překvapila osobnosti a odhalila Sabalenkovou rok narození

Brenda překvapila osobnosti a odhalila Sabalenkovou rok narození

Šestnáctiletá kvalifikantka Brenda Fruhvirtová překvapila všechny prognózy a dokázala se postavit proti brutální síle loňské šampionky Australian Open, Aryny Sabalenkové. I když se nakonec Sabalenková prosadila, Fruhvirtová ukázala svůj potenciál a získala si uznání od tenisových expertů.

Během zápasu Fruhvirtová dokázala vyrovnat skóre a často rozhazovala rukama Sabalenkovou. Tim Henman, bývalý britský tenista, označil její výkon za velmi solidní a předpověděl jí úspěch. Laura Robsonová, další britská tenisová expertka, se připojila k chvále a prohlásila, že Fruhvirtová bude vynikající hráčkou.

Fruhvirtová sama byla ohromená svým výkonem a progresem. Přiznala, že si ani ve svých šestnácti letech nedokázala představit, že bude na takové úrovni. Dokonce se smála tomu, že její malá sestra se narodila v roce 2009, což považovala za nesmysl.

Během zápasu se Fruhvirtová snažila nemyslet na to, jak mladá je a jakou je favoritkou. Soustředila se pouze na svou hru a bojovala o každý míček. Na tiskové konferenci později uvedla, že si všimla fyzické indispozice své soupeřky a přála jí brzké uzdravení.

Fruhvirtová se stala nejmladší hráčkou od Nicole Vaidišové v roce 2005, která čelila na Australian Open světové jedničce nebo dvojce. I když prohrála, byla hrdá na svůj výkon a získala zasloužený potlesk od diváků.

Fruhvirtová přiznala, že trpí zdravotními problémy, které neupřesnila. I přes tyto obtíže se snaží pracovat na svém výkonu. Byla ráda, že mohla hrát s jednou z nejlepších tenistek současnosti.

Fruhvirtová doufá, že dokáže porazit podobné hráčky a věří, že její zkušenost z tohoto zápasu jí pomůže do budoucna. I když prohrála, ukázala svůj talent a potenciál pro budoucí úspěchy.