Brilantní výkon brankáře Mrázka: Zazářil a udržel jediný gól ve hře, v nájezdech suverénně zneškodnil i soupeřovy střelce.

Brilantní výkon brankáře Mrázka: Zazářil a udržel jediný gól ve hře, v nájezdech suverénně zneškodnil i soupeřovy střelce.

Český gólman Petr Mrázek se předvedl skvělým výkonem v utkání mezi Chicagem a San Jose. V zápase si připsal 37 zákroků a v rozstřelu inkasoval pouze jednou z devíti kol. Ve druhé třetině chytil patnáct střel a dvakrát mu pomohla i tyč. V 46. minutě ho překonal Ryan Carpenter, ale Mrázek odolával až do rozstřelu. V nájezdech chytil pokusy Tomáše Hertla a Filipa Zadiny. Chicago nakonec vyhrálo 2:1 po samostatných nájezdech.

Další český brankář, Daniel Vladar, se také předvedl v dobrém světle. V utkání mezi Calgary a Arizonou si připsal 23 zákroků a pomohl svému týmu k vítězství 3:2 v prodloužení. Calgary sice prohrávalo 0:2, ale díky obratu a gólu ve 65. minutě získalo dva body.

Radek Faksa přispěl asistencí k vítězství Dallasu nad Los Angeles 5:1. Faksa získal tři kladné body do statistiky +/- a jeho tým si tak připsal další výhru.

V ostatních zápasech NHL se prosadily týmy Boston, Florida, Toronto, NY Rangers, Philadelphia, Carolina, Winnipeg, Colorado, NY Islanders, Washington a Edmonton.

Tabulky NHL se nyní vyvíjí následovně: Východní konference vede tým Bostonu, zatímco ve Západní konferenci je na prvním místě Vancouver. Nejlepším střelcem ligy je Connor McDavid z Edmontonu s 59 body.

NHL pokračuje dalšími zápasy a fanoušci se mohou těšit na další skvělé výkony českých hráčů.